Bilinçli olarak birbirlerini desteklemiyorlar

Gazeteci - Yazar Ahmet Taşgetiren, BDP'yle MHP'nin ya da CHP'nin birbirine destek vereceğini düşünmediğini belirterek, "Bazı yerlerde kesişmeler olabilir ama bilinçli olarak birbirlerini desteklediklerini düşünmüyorum" dedi.

Bilinçli olarak birbirlerini desteklemiyorlar
BUGÜN Tv ekranlarında yayınlanan, Barış Özkan'ın sunduğu Bugün'ün Gündemi programında, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginde, "CHP-BDP-MHP işbirliği var" sözleri ele alındı. Programa konuk olan Gazeteci - Yazar Ahmet Taşgetiren ve Siyasetçi - Yazar Fikri Sağlar konuya ilişkin değerlendirmelerde buldun.

BDP'yle MHP'nin ya da CHP'nin birbirine destek vereceğini düşünmediğini belirten, Taşgetiren, "Böyle birşeyin olacağını tahmin etmiyorum. Belki karşıt duruşlarıyla birbirini besleyen şeyler olabilir. Mesela bir BDP tehlikesi olursa MHP güçlenir. MHP etkinliği olursa da BDP karşıt olarak onu kullanma imkanı bulabilir" diye konuştu.

"OTURUP ANLAŞILARAK GERÇEKLEŞMİŞ BİR CEPHE DEĞİL"

BDP'nin ilginç politikalar yaptığını ifade eden Taşgetiren, Hakkari'de farklı görüntüler ortaya çıktığını anımsatarak şunları söyledi:

"Hakkari'den CHP'nin geçen sene aldığı oy 157. Ama büyük alanı dolan bir miting söz konusuydu. Kamuoyuna yansıyan da Başbakan'ın mitinginde kepenkler kapandı, CHP'de açıldı. Sanki BDP bir şirinlik yaptı CHP'ye. Bunu Başbakan'da bir anlamda CHP'nin batıdaki kitlelerine bir görüntü olarak sunuyor. Bakın, sizin duyarlı olduğunuz konuda CHP ile BDP yan yana düşüyor gibi bir seçim propagandası. Yani bu bazı yerlerde kesişmeler olabilir ama bilinçli olarak birbirlerini desteklediklerini düşünmüyorum.

Ak Parti iktidarda,CHP anamuhalefet tabiki iktidara karşı olacak. BDP bölgede Ak Parti'yle kıran kırana bir yarış içerisinde. MHP Ak Parti'nin yürüttüğü politika sebebiyle karşı çıkması gerekiyor. Böyle bir cephe oluşmuş gözüküyor. Ama bu oturup anlaşarak gerçekleşen bir cephe değil."


"BAŞBAKAN KARARSIZ SEÇMENİ YANINA ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR"


Sağlar da, Taşgetiren'e katıldığını belirterek, "Bir iktidar partisi var ve diğer partilerde muhalefet partileri. Muhalefet partilerinin ortak yönü, iktidar partisinin yanlışlarını ortaya koymak, başaramadıklarını açıklamak. Dolayısıyla iktidar partisinin yer değiştirmesi bu seçimde kendilerinin iktidar olması için halktan ilgi görmek. Çok doğal olarak bütün partiler Ak Parti'nin yaptıklarının karşısında. Birbirlerine laf söyleyecek durumda değiler çünkü onlar da muhalefet partileri. Böyle bir birlikteliği karşısına alarak AK Parti, yani bir ortak düşman yaratarak, kendi saflarını sıklaştırmaya çalışıyor başbakan. Bu klasik, çok basit, siyasi stratejidir" şeklinde konuştu.

"Ama bunun bir başka dönüşümü de olabilir" diyen Sağlar, "Birden var olmayan bir işbirliği, işbirliğine dönüşürse yani yüzde 53 birden iktidara gelirse, Ak Parti kalmaz. Ama bunların birbirleriyle hiç birleşemeyeceğini bildiği içindir ki, sayın başbakan bunları bir arada gösteriyor. Kararsız seçmeleri yanına çekmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE