Bakan Egemen Bağış: CHP Çark ediyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi 'dokunulmazlığa karşıyım' dedi. Şimdi dokunulmazlık zırhı ile birilerini yargılanmaktan kurtarmanın çabası içerisine düştüler.” dedi.

Bakan Egemen Bağış: CHP Çark ediyor
SKY Türk ekranlarında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ana muhalefet partisi CHP’yi eleştirdi. CHP’nin dokunulmazlıklara karşı olduğu söylediğini ancak aday yaptığı bazı isimleri dokunulmazlık zırhına bürümek istediğini kaydeden Bağış “ Genel af dediler çark ettiler,başörtüsüne özgürlük dediler çark ettiler, bir çok konuda çark ettiler. Temenni ediyorum ki ana muhalefet partisi gerçekten değişmiş olsun. Değişim değişim dediler ama ben hala değişim göremediler. Hala bir takım işadamlarının ellerine verdikleri listelere göre, bir takım örgüt olmakla itham edilen grupların aklanması için çaba içerisinde olduklarını gördüm. Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi ‘dokunulmazlığa karşıyım’ dedi. Şimdi dokunulmazlık zırhı ile birilerini yargılanmaktan kurtarmanın çabası içerisine düştüler.” dedi.

KREDİBİLİTE SORUNU VAR
İsim vermeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı’yı da eleştiren Bakan Bağış “Bugün CHP Genel Başkan Yardımcılarından birisi rahmetli Ecevit’in çalışamaz raporu verilerek, siyaset dışı bırakılacağı iddiası ile bir hastanenin başhekimini ve sahibini suçlamıştı. Sayın Haberal’ı suçlamışlardı. Bugün Sayım Haberal’ı, rahmetli Ecevit’in kendi memleketinden aday yapmayı tercih etiller. Yani o genel başkan yardımcıları yalan söylüyordu, yada şimdi ters bir ilişki içerisindeler. Bunun hangisine ben inanacağım. Burada bir kredibilite sorunu var.” diye konuştu.

DENGESİZLİK VAR
“Bu ülkede Cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar patlayıcı bulundu, silah bulundu, krokiler bulundu, ses kayırları bulundu, görüntüler bulundu, bir takım emareler bulundu vs. bir sürü şey ortaya çıktı. Bunları siz yapmadıysanız, ben yapmadıysam birileri yaptı. Bunları şu anda o suçla itham edilenler mi yaptı, başkaları mı yaptı. Onları da ortaya çıkarması gereken bağımsız yargımızdır. Bu ülkenin tahkikatçılarıdır. Ya o zamanlar Haberal’a yapılan ithamlar haksızdı, ya bugün Haberal’ın aday gösterilmesi başka bir pazarlığın ürünü. Burada bir dengesizlik var. “

DERİN HESAPLAŞMALAR VAR
CHP’nin Ergenekon davası sanıklarını milletvekili adayı olarak göstermesine de tepki gösteren Egemen Bağış “Bu ülkede sosyal demokrat odluğunu iddia eden bir ana muhalefet partisi var. Ve bu parti Fikri Sağlar’ı yeteri kadar sosyal demokrat bulmadı. Ercan Karakaş’ı yeteri kadar sosyal demokrat bulmadı. Mustafa Sarıgül’ü yeteri kadar sosyal demokrat bulmadı. Gürbüz Çapan’ı yeteri kadar sosyal demokrat bulmadı ama sosyal demokrasinin mahallesinden bugüne kadar hiç geçmemiş Sinan Aygün’ü, Mehmet Haberal’ı tuttu milletvekili adayı yaptı. Burada bir tezat var. Onun için ben diyorum ki bir takım derin ilişikler, hesaplaşmalar ve ödünler var. Bu da demokrasiye inanmış bir kişi olarak beni rahatsız ediyor.” diyerek CHP’nin milletvekili aday politikasını eleştirdi.

BEYAZ GAZETE