Ak Parti İl Başkanı Mehmet Gün

AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün, hükümetin 8 yılda Uşak’a sağlık alanında 88 milyon TL yatırım yaptığını ifade ederek inşaat halindeki yeni hastanenin hizmete açılmasından sonra mevcut hastane binalarının TOKİ’ye devredileceği yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Seçim sürecinda muhalefet partilerinin bu konuda çeşitli açıklamalarda bulunarak vatandaşların kafasını karıştırmaya çalıştığını iddia eden Mehmet Gün, “Bu iddialarla ilgili cevabı 16 Mart 2011 tarihinde ilimizi ziyaret eden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Aktağ verdi” dedi. Sağlık Bakanı Recep Aktağ’ın açıklamalarıyla yapımı devam eden hastane ve mevcut hastane yapısı ile ilgili başka söz söylemeye gerek olmadığını belirten Başkan Gün, “Daha önce 500 yatak kapasiteli olarak planlanan devlet hastanesi, Bakan Akdağ’ın talimatıyla 10 yataklı kadın doğum ünitesi dahil edilerek 600 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek. Böylelikle Uşak’ta ayrı ayrı hastane binaları yerine bir sağlık kampüsü ortaya çıkacak. Ayrıca Bakan Recep Akdağ mevcut hastanelerin TOKİ’ye devrinin söz konusu olmadığını, binaların öncelikle sağlık alanında hizmet vereceğini, kullanılacak binaların dışında kalan binalar ise Uşak Belediyesi’ne devredilerek yeşil alan haline dönüştürüleceğini söyledi. Bakan Akdağ’ın bu açıklamalarını muhalefet görmezden geliyor. Bu konuda halkımız endişeye kapılmasın istiyoruz. AK parti olarak biz bugüne kadar milletimizi kandırmadık, kandırmayacağız. Söylediğimiz sözlerin arkasında dimdik durmaya, milletimize hizmet üretmeye devam edeceğiz. AK Parti olarak Uşak halkının aleyhine olan hiçbir işin içerisine girmemiz söz konusu dahi olamaz” dedi.

AK Parti hükümetinin ülke genelinde olduğu gibi Uşak’ta da ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğini de anlatan Gün, “ İlimizdeki hizmetlerimiz devam edecek. Başbakanımızın da katıldığı bir törenle kısa süre önce 28 tesisin açılışını gerçekleştirdik. Bu tesislerin tamamı ilimiz için çok önemli yatırımlardır. Hükümetimiz sadece sağlık alanında ilimize son 8 yılda 88 milyon TL yatırım yaptı. Bütün bu yapılanları görmezden gelerek çeşitli dedikodularla halkı kandırmaya çalışmak doğru değil. Biz dedikodu ve laf üretmiyoruz, hizmet üretiyoruz. AK Parti olarak bizim farkımız bu. Yeni hastanemiz faaliyete hizmete açıldığında koğuş sisteminden oda sistemine geçeceğiz. Modern ilimize yakışan bir bina da sağlık hizmeti sunacağız. Birilerinin hayal dahi edemediği yatırımları halkımızın hizmetine sunmaktan mutluyuz. Uşak halkı yapılan bu hizmetleri görüp dedikodulara prim vermeyecektir” dedi.

Kaynak: İHA