Ak Parti‘den ‘Trafikte Engelliler‘ Projesi

AK Parti tarafından hazırlanan ‘Trafikte Engelliler‘ adlı projenin sunumu gerçekleştirildi.

Ak Parti‘nin hazırladığı ‘Trafikte Engelliler‘ isimli pojenin sunumu, Başkent Gençlik Parkı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Salonu‘nda yapıldı. Programa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek‘in eşi Nevin Gökçek, Gazeteci Hasan Celal Güzel, Sanatçı Semih Segen, Sanatçı Safiye Soyman, Gazeteci Alparslan Akıcı, parti komisyon başkanları ile çok sayıda engelli vatandaş ve yakınları katıldı.

Trafikteki sorunlara ilişkin yapılan sunumlarda, şehir planlamasından kaynaklanan sorunlar üzerinde durularak, çeşitli alternatiflerle bu sıkıntıların bir nebze de olsa çözüme ulaştırılabileceği belirtildi. Bu alternatifler arasında, trafiğin en yoğun olduğu saatlerde, bu yoğunluğun en sık olduğu noktalara özel araç girişinin yasaklanarak toplu taşıma araçlarının kullanılması ve teknoloji yardımıyla iki araç sığan alanlara üst üste bir mekanizma yerleştirilerek park sorunun giderilmesi alternatifleri yer

aldı. Sunumlarda AK Parti‘nin, birden çok engeli bulunan vatandaşlara evlerinde hizmet verdiği ve engelli çocuk ailelerine maddi destekte bulunduğu bilgisi de verildi.

Bir konuşma yapan Gazeteci Alparslan Akıcı, koalisyon dönemlerinde yaşanan krize değinerek, bu dönemlerde bankaların hortumlandığını ifade etti. Hopa‘da yaşanan olayları hatırlatan Akıcı, "Halkevleri, CHP‘nin arka bahçesi" dedi. Akıcı‘nın ardından kürsüye gelen AK Parti Ankara İl Sosyal İşleri Başkanı Doğan Çağatay, parti komisyonlarının çalışmalarına değinerek, en fazla üye yapan ve çok çalışan komisyonları tanıttı. En fazla üye yapan Esnaf Komisyonu başta olmak üzere, İşçi Komisyonu, Yaşlı Komisyonu,

Özürlüler Komisyonu ve Spor Komisyonları‘nın da aralarında bulunduğu çeşitli komisyon başkanlarına plaket takdim edildi ve ödüller verildi.

Engellilere göstermiş olduğu destekten dolayı Nevin Gökçek‘e de plaket verildi. Gökçek, "Allah bizi gönlü özürlülerden korusun" dedi. Konuşmasının ardından Gökçek, üç engelli annesine ödül verdi.

Program sonunda ise Sanatçı Safiye Soyman‘a geçtiğimiz haftalarda katılmış olduğu 1.Engelliler Şöleni dolayısıyla plaket takdim edildi. Soyman kendisinin de bir engelli annesi olduğunu kaydederek, engellilerin her zaman yanında olunması gerektiğini söyledi.

Verilen kokteylle program sona erdi.

Kaynak: İHA