40 Engelli Vatandaşa Tekerlekli Sandalye Yardımı

Siirt Valiliği’nin girişimleri ve Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü‘nün katkıları ile Sosyal Hizmet İl Müdürlüğünde, düzenlenen programla, 40 adet tekerlikli sandalye, bakıma muhtaç ve ağır engelli vatandaşa, Vali Musa Çolak tarafından teslim edildi.

40 Engelli Vatandaşa Tekerlekli Sandalye Yardımı
Siirt Valiliği’nin girişimleri ve Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü‘nün katkıları ile Sosyal Hizmet İl Müdürlüğünde, düzenlenen programla, 40 adet tekerlikli sandalye, bakıma muhtaç ve ağır engelli vatandaşa, Vali Musa Çolak tarafından teslim edildi.

Vali Musa Çolak burada yaptığı açıklamada, "Valilik olarak yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlara her türlü yardımların aralıksız devam ettiğini söyledi. Bu tür yardımların ihtiyaç sahiplerinin sosyal hayata yaşamlarını kolaylaştırdığını vurgulayan Vali Çolak sözlerine şöyle devam etti: "Özürlü vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların yaşamlarını en iyi şekilde sürdürmelerini sağlamak ve bu yönde gerekli tedbirleri zamanında almak, toplum ve devlet olarak öncelikli sorumluluğumuzdur. Devletimiz bu konuda üzerine düşenleri yapmakta ve gerekli adımları atmaktadır. Ancak, böylesine geniş bir kesimi oluşturan özürlülerin sorunlarının çözümü için tüm halkımıza ve sivil kuruluşları da büyük görevler düşmektedir. Şunu unutmayalım ki şu an sağlıklı her birey başına gelebilecek kazalarla engelli durumuna düşebilir. Dolayısıyla konu herkesi yakından ilgilendirmektedir. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine, engelinden dolayı hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu amaçla bilgi, hizmet ve çevre koşullarının özürlüler için ulaşılabilir hale getirilmesi yönünde alınacak önlemlerle engelleri hep birlikte aşmamız gerekmektedir” dedi.

Vali Çolaktan Çağrı, Sandalyeye ihtiyaç duyanlara yardım yapmaya hazırız."

Sandalye dağıtım töreninde söz alan Sevinç Karataş adlı vatandaş; üç çocuğunun özürlü olduğunu, ancak kendilerine bir tekerlekli araç verildiğini, söylemesi üzerine, Vali Musa Çolak, diğer iki çocuğumuza da tekerlekli sandalye verilmesi hususunda il Müdürü Hifzullah Canpolat’a talimat vererek, iki tekerlekli sandalyenin aileye tahsis edilmesini istedi. Engelli ve yürüyemeyecek durumda olan ve tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan engellilere çağrıda bulunan Vali Çolak: “Biz her fırsatta tespit maksatlı tarama çalışmaları yapıyoruz. Ancak gözümüzden kaçmış olabilir. Tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan engelli kardeşlerimiz, bizimle mutlaka irtibata geçsinler. Kendilerine elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız. Özürlü yurttaşlarımızın sorunları hakkında halkımızın bilgilendirilmesine ve toplumdaki duyarlılığın artırılmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, tüm özürlü vatandaşlarımıza mutlu bir yaşam diliyor, ayrıca Milli Piyango idaresine de katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra Vali Musa Çolak Sosyal Hizmetler İl müdürlüğünün bünyesinde kurulan “ Sosyal Hizmetler Rehabilitasyon Merkez” ve “Kadın Sığınma Evi”nde incelemelerde bulunarak, buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali çolak burada yaptığı açıklamada; “Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, İlimizin Sosyal risk haritasını çıkarmak amacıyla; Siirt Merkez, ilçe ve köylerinde alan çalışmalarını başlatmış bulunduğunu, çalışmaların tamamlanması durumunda bunu kamuoyuna paylaşacağız. İlimiz merkezinde ikamet eden 2600 aileye, bakıcı maaş ödendiği, bununda engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırarak, kendilerine ekonomik olarak destek sağlandığını” söyledi.