Tüm Şarkılar Babalar İçin

Yaşları 8 ile 16 arasında değişen yaklaşık 300 çocuk, Babalar Günü konseriyle seyirciyi selamladı.

Klasik müzik parçalarından oluşan konserde, çocuklar hem sahne deneyimi yaşadı hem de babalarına çok özel bir hediye sundu. Alışveriş merkezinin bahçesinde gerçekleştirilen konseri çok sayıda kişi izledi. Konser başlamadan bir süre prova yapan çocuklar, bu sırada da izleyenlerden alkış aldı. 

Provanın ardından konsere geçildi. İlk olarak ‘‘Çökertme‘‘ adlı eseri yorumlayan orkestra, ardından ‘‘Karahisar Kalesi‘‘ni seslendirdi. Her iki eserin ardından da seyircilerden coşkulu bir alkış alan çocuklar, ayağa kalkarak izleyenleri selamdı.

Neredeyse bütün enstrümanların ses bulduğu konserde, Sunay Muratov şefliğindeki orkestrayı seyirciler arasından seçilen iki baba bir süreliğine yönetti.

Sahneye çıkan babalar, ‘‘Katibim‘‘ şarkısı eşliğinde orkestrayı idare etmeye çalıştı. Babalar amatör de olsa performanslarıyla beğeni topladı. Orkestranın birbirinden güzel klasik müzik eserleriyle süren konserde, operadan ve konservatuvardan solistler de izleyenlerin karşısına çıktı.

-‘‘ÇOK ÖZEL BİR GÜN...‘‘

Çağlar Müzik Kursu sanat yönetmeni Ergün Çağlar, konserle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, bugün çok özel bir gün olduğunu ifade ederek, ‘‘Bin Çocuk Bin Kemancı‘‘ projesinin ilk etabını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çocukların konsere 1,5 aydır çalıştığını anlatan Çağlar, ‘‘Orkestramızda 300 çocuk var. Orkestramız gençlik, çocuk ve senfoni olmak üzere 3 gruptan oluşuyor. Bazı parçaları hep birlikte çalacaklar. Bu arada operadan ve konservatuvardan solistlerimiz şarkılar söyleyecekler‘‘ dedi. 

Özel gün konserlerinin sürmesini istediklerini dile getiren Çağlar, orkestranın tüm şarkılarını babalar için çalacağını sözlerine ekledi.

-BABAYA TEŞEKKÜR-

Kaynak: AA