Demiryolu Ulaşıma Açıldı

KAHRAMANMARAŞ (A.A) – 19.06.2011 – Kahramanmaraş‘ın Türkoğlu İlçesinde, demir cevheri yüklü trenin, raydan çıkarak devrilmesi sonucu kapanan demiryolu, yeniden ulaşıma açıldı.

Kaza sonrasında kapanan demiryolunu ulaşıma açmak için Gaziantep ve Adana‘dan bölgeye gelen 100 kişilik ekip, vinç ve iş makinalarını da kullanarak yoğun bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda yol ulaşıma açıldı.

TCDD 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye gelen ekibin yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirterek şunları kaydetti:

‘‘Kaza sonrasında, kapanan demiryolunu ulaşıma açmak için Gaziantep ve Adana‘da 100 kişilik bir ekip gelerek, iş makineleri ve vinçler yardımı ile yoğun bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda demiryolumuz yeniden ulaşıma açıldı. Elektrik sisteminde meydana gelen arızalar için ise çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bakım ve onarımın bitmesiyle elektrik ile çalışan trenlerimizin geçişleri de sağlanacaktır.‘‘

Kahramanmaraş‘ın Türkoğlu ilçesine bağlı Ceceli köyü yakınlarında, makinistler Ergün Altun ve Hüseyin İnal‘ın idaresindeki 53295 sefer sayılı demir cevheri yüklü trenin 8 vagonu saat 02.00‘da raydan çıkarak devrilmişti.

Ölen ve yaralananın olmadığı kaza sonrasında, kapanan demiryolunu yeniden ulaşıma açmak için Gaziantep ve Adana‘da 100 kişilik bir ekip bölgeye gelerek çalışma başlatmıştı.

19.06.2011 22:20:46

Kaynak: AA