Şehitler Parkı‘nda Çalışmalar Devam Ediyor

Kepez Belediyesi‘nin, şehit ve tarih temalı bir proje ile yenileme çalışması gerçekleştirdiği Sakarya Bulvarı‘ndaki Şehitler Parkı, şekillenmeye başladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Başkan Yardımcısı Osman Yılmaz Ekim ayı içerisinde bitirilmesi planlanan parkta inceleme yaparak, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Şehitler Parkı‘nda Çalışmalar Devam Ediyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü‘nün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi‘nin 96. yıldönümünde projesini tanıttığı Şehitler Parkı‘nın, yapım çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Proje, ihale ve tanıtım süreçlerinin tamamlanmasının ardından, Mart ayı içerisinde parkın yapımına başlanılmıştı. Ekim ayı içerisinde bitirilmesi planlanan parkın şu ana kadar yüzde 50‘ye yakın kısmı tamamlandı. Parkta barış ve savaş meydanını anlatan havuz kısmen tamamlanırken, gökkuşağı figürünün ortaya çıktığı parktaki futbol sahalarının düzenlemesi yapıldı. Antalya Şehit ve Gazi Aileleri‘ne tahsis edilecek olan hizmet binasının yapımı ise devam ediyor. Parkın içerisindeki Alanyalılar Cami‘nin bahçesinin parkla bütünleştirilmesi çalışmaları da başladı. Yapımı biten yürüyüş yollarını süsleyeni ahşap figürler de oluşturuldu.

Sakarya Bulvarı‘ndaki 38 dönüm alandan oluşan şehit temalı park, Anadolu Türk tarihindeki kahramanlıkların sanatsal çalışmalar ile anlatıldığı, vatan sevgisi ve şehitlik temasının işlendiği bir proje ile yeniden inşa ediliyor. Parkın, Sakarya Bulvarı‘ndaki girişine kuruluş, yükseliş ve yıkılış dönemini anlatan bir ‘Osmanlı Kapısı‘ inşa ediliyor. Yıkılış dönemi kapısından sonra başlayan temalı yolda ise Kurtuluş Savaşı sürecinde yaşananları anlatan sanatsal çalışmalar yer alıyor. Bu sanatsal çalışmalarda ise Milli Mücadele‘de yaşananlar şiirsel bir dille anlatılıyor. Temalı yolun solunda savaş meydanı, sağında ise barış meydanı olacak. İki meydan 800 metrekare büyüklüğündeki bir havuzla birbirine bağlanıyor.

Parkta futbol sahalarına hizmet verecek olan içerisinde soyunma odalarının bulunduğu kafeterya ile Antalya Şehit ve Gazi Aileleri Derneği hizmet binası bulunuyor. Park alanı içerisinde Şehit ve Gazi Aileleri Derneği başta olmak üzere dernek ve kuruluşların kullanımı için, açık hava sergi ve kermes alanları oluşturuluyor. Parkın hemen kuzeyinde yer alan camiyi sınırlayan duvarlar kaldırılıyor, cami bahçesi hem park alanıyla hem de yaya trafiğiyle bütünleştiriliyor. Caminin peyzaj alanları da tamamen yenileniyor. Park alanının ve cami çerçevesinde korunan ağaçların altında, çim tepeciklerinin üzerinde, oturma alanları da oluşturuluyor.

Kaynak: İHA