Öğrencilerin Lys Heyecanı Başladı

Lisans Yerleştirme Sınavı‘nın (LYS) ilki olan LYS-1 (Matematik) nedeniyle öğrenciler ve veliler büyük heyecan yaşadı.

Üniversiteye girişin ikinci basamak sınavı olan LYS‘nin sabah oturumu nedeniyle öğrenciler ve veliler büyük heyecan yaşadı. Saat 10.00‘da başlayan LYS-1‘e (Matematik) girmek için erken saatlerden itibaren sınav salonlarına gelen öğrenciler, sınav giriş belgesi, kimlik kontrolü ve üst aramasının ardından salonlara alındı.

Geç kalan bazı öğrenciler koşarak sınava girecekleri sınıfları bulmaya çalışırken, bazılarının heyecanlı olması dikkat çekti. Kimi aileler, çocuklarına hayatları açısından çok önemli olan bu sınavda aile boyu destek verdi. Anne ve babalar, okul önlerinde çocukları için dualar, Yasin-i Şerifler ve Kur‘an-ı Kerim‘den ayetler okudu. Bazı veliler ise okul önlerinde kurulan çay ocaklarında çaylarını yudumlayarak çocuklarını bekledi.

Sınav salonuna alınması yasak olan para, cüzdan, gözlük, saat gibi eşyaları getiren öğrencilerin imdadına ise okul önünde açılan emanetçi kutuları yetişti. Öğrencilerin eşyalarını 5 kuruş ile 2 lira arasında fiyatlarla emanete alan okul kantini işletmecisi Necmi Özdoğru, eşyaları nedeniyle sınava girememe tehlikesi yaşayan öğrencilere küçük bir katkı yaptığını söyledi.

Öğrenciler, YGS sonrası yaşanan şifre iddialarının LYS öncesi strese girmelerine neden olduğunu kaydederken, okul önlerinde çocuklarını bekleyen aileler, tüm öğrencilerin sınavda başarılı olması temennisinde bulundu.

Yabancı Dil Sınavı LYS-5, öğleden sonra saat 14.00‘te başlayacak.

Kaynak: İHA