Mutlugül’Ün Karnesini, Vali Toprak Evine Götürdü

Doğuştan yakalandığı dermatolojik bir hastalıktan dolayı okula gidemeyen, devletin eve gönderdiği öğretmen sayesinde derslerini takip eden Mutlugül Çalışır, büyük başarı göstererek takdir aldı.

Mutlugül’Ün Karnesini, Vali Toprak Evine Götürdü
Doğuştan yakalandığı dermatolojik bir hastalıktan dolayı okula gidemeyen, devletin eve gönderdiği öğretmen sayesinde derslerini takip eden Mutlugül Çalışır, büyük başarı göstererek takdir aldı. Mutlugül’ün karnesini bizzat evine götüren Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, başarılı genç kıza laptop bilgisayar hediye ederken, Mutlugül de büyüyünce doktor olacağını söyledi.

İMKB Karacadağ İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Mutlugül Çalışır, yakalandığı amansız hastalığa inat, büyük bir azim göstererek evde eğitimine devam ediyor. ‘Epidermolizis Biloza’ adlı dermatolojik hastalık sebebiyle okula gidemeyen 12 yaşındaki Mutlugül Çalışır’ın evi okula, yatak odası ise sınıfa çevrildi. Hastalığı her ne kadar onu okulundan ve arkadaşlarından alıkoysa da Mutlugül, azmi ve devletin kendisine sağladığı eğitim desteği ile mutlu oldu. Evine gelen öğretmenlerinin anlattıkları dersleri can kulağıyla dinleyen Mutlugül, çalışarak takdir almaya hak kazandı.

Bütün öğrenciler okullarında karnelerini alıp tatile ayrılırken, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, başarılı öğrenci Mutlugül’ü unutmayarak, kendisini evinde ziyaret etti. Vali yardımcıları Ahmet Dalkıran ve Gökhan İkitemur, İl Milli Eğitim Müdürü Zülfi Toman, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nermin Kurt’un da eşlik ettiği ziyaret sırasında duygulu anlar yaşandı.

Mutlugül, Vali Toprak’ı apartman girişinde çiçeklerle karşıladı. Başarılarla dolu karnesi sebebiyle Mutlugül’ü kutlayan Toprak, küçükken kendisinin de geçirdiği bir kaza nedeniyle 1 yıl eğitime ara vermek zorunda kaldığını, daha sonra azimle tekrar eğitim ve öğretimine devam ettiğini belirtti. Vali Toprak, Mutlugül’e küçük bir sürpriz yaparak karne hediyesi olarak laptop bilgisayar hediye etti. Mutlugül, Vali Toprak’a daha fazla çalışacağı sözünü vererek, büyüyünce kendisi gibi bu hastalığa yakalanan çocukları iyileştirmek için doktor olacağını belirtti.