Lys Maratonu Başladı

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları, Matematik Sınavı (LYS-1) başladı. Öğrenciler içeride sorular karşısında ter dökerken, aileleri ise dışarıda çocukları için dua etti.

Binlerce adayın beklediği LYS maratonu saat 10.00‘da başladı. Uzun süredir LYS sınavına hazırlanan öğrenciler saatlerin 10.00‘nu göstermesiyle birlikte sorular karşısında ter dökmeye başladı. Veliler ise dışarıda çocuklarına dua ederek destek olmaya çalıştı. Bu sırada sınava geç kalan bazı öğrenciler ise büyük bir koşuşturma içersinde sınava son anda yetişti.

Dışarıda çocuklarını bekleyen aileler, "Beklentimiz çocuklarımızın iyi yerlerde olmalarıdır. Umarım istedikleri yeri kazanır ve iyi puan alırlar. Temennimiz sınavın şaibesiz geçmesidir. Tüm çocuklarımıza hayırlı bir sınav diliyoruz" dedi.

Bazı aileleler ise bu sınavın çocukları için tecrübe olarak gördüklerini belirterek, "İlk sınavları olduğu için, çok fazla beklentimiz yok. Çünkü, hem lisede okumak hem de sınava hazırlanmak onlar açısından zor oldu. Bu ilk tecrübeleri ama yinede iyi bir puan alacaklarını düşünüyoruz. Ancak bu sınavı kazanamasalar bile, gelecek sınavlarda çok daha iyi puanlar alacaklarını düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA