Kars’Ta Yayla İhtilafı: 11 Yaralı

Kars merkeze bağlı 3 köy arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgalarda 11 kişi yaralandı.

Kars merkeze bağlı 3 köy arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgalarda 11 kişi yaralandı.

Kars’ın merkeze bağlı Küçükyusuf Köyü ile Arslanizi Köyü arasında yayla ihtilafı yaşandı. Küçükyusuf Köyü, Arslanizi Köyü ve Kocabahçe Köyü ihtilaflı araziyi kullanmak isteyince gerginlik yaşandı. Ardından arazide ve kent merkezinde taraflar arasında kavga çıktı. Bu kavgalarda 11 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, Kars Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ardından olayların şüphelileri Adliyeye sevk edildi.

Adliye binası önünde olayların daha da büyümemesi için geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Jandarma ekiplerinin gün boyu önlem aldığı adliyede şüphelilerin duruşması sürüyor.

Bu arada, açıklama yapan Kars Valisi Ahmet Kara, konuyu yakından takip ettiklerini ve ihtilafın giderilmesi için görüşmelerini sürdürdüklerini söyledi. Kara, adliyeye intikal eden olayların büyümemesi için jandarmanın gerekli bütün önlemleri aldığını belirtti.

Valilik olarak yayla ihtilafını incelemeye aldıklarını da vurgulayan Vali Kara, köylerde gerginliklerin ilerlememesi için gayret gösterdiklerinin altını çizerek, şöyle dedi: “Jandarmamız gerekli tedbirleri almış durumda. Olay bize intikal etti ve valilik olarak arazinin şimdilik kullanılmaması için yazı çıkardık. İhtilaf çözülünceye kadar araziyi kimse kullanamayacak. İhtilafla ilgili gerekli incelemeler tamamlandıktan sonra valilik olarak karar vereceğiz. Şu anda kadastro ekipleri çalışmalarını sürdürüyorlar. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de mera açısından konuyu inceliyor.”