Halk Ekmek Fabrikası‘nın Temeli Atıldı

Samsun‘un merkez İlkadım İlçe Belediyesi‘nin projesi olan Halk Ekmek Fabrikası‘nın temeli atıldı.

Halk Ekmek Fabrikası‘nın Temeli Atıldı
Halk Ekmek Fabrikası‘nın Derecik Mahallesi‘ndeki temel atma törenine MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı.

Samsun‘daki fırıncıların kapasitelerini paylaşmaktan ziyade teknolojinin bütün imkanlarını kullanarak oluşturulacak olan model ile Karadeniz ekmekçiliğine yön vermek arzusunda olduklarını belirten Halk Ekmek Fabrikası‘nın ihalesini alan Özköseoğlu Şirketler Grubu‘nun Genel Müdürü Fazıl Vatanandıran, "Mevcut fırıncıların bizim bu iyi niyetimizi anlamalarını ve bizim kuracağımız bu tesisi kendilerine örnek olarak benimsemelerini bekliyoruz. Tesisimiz bu yıl bitmeden üretime başlayacak" dedi.

Gelecek dönemde fark edilecek hizmetler yapacaklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "2 yıllık dönemde çok sıkı bir para politikası izleyerek sevindirici bir duruma geldik. Bunda 5747 sayılı Yasa ve 611 sayı Yasa‘nın katkılarını göz ardı edemeyiz. 2011 yılı bizim hizmet için altın yılımız olacak. Önümüzdeki dönemde hizmet noktasında fark edilir işler yapacağız. Yakında renkli asfalt çalışmalarımız başlaşacak. Asfaltsız, kaldırımsız çok sokağımız var. İlkadım eski bir ilçe olmasına rağmen, alt yapı hizmetlerinin bitmiş olmasına rağmen en merkezi sokaklarımız bile bakıma muhtaç. İşte bunları yapacağız ve hedefe ulaşacağız. Trafik eğitim pistinin ihalesini yapacağız. SAMBİS ihale aşamasına geldi, OKA‘dan 545 bin lira hibe aldık. Bu sistemle insanlarımız 4 durakta kredi kartlarıyla bisikletleri kullanıp yerine bırakacaklar. ‘Çöpünüz Altın Olacak‘ projesiyle yüzde 20 çöpü depolama sahasına gitmekten kurtardık. Hedefimiz yüzde 100" diye konuştu.

Kaynak: İHA