Chp Genel Başkan Yardımcısı Altay Mazbatasını Aldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Engin Altay, üçüncü kez mazbatasını aldı.

Beraberindeki eşi Filiz Altay, kızı Hazal ile İl Başkanı Mustafa Acun, Merkez İlçe Başkanı Barış Karadeniz ve kalabalık bir partili grupla parti binasından çıkarak Sinop Adliyesi‘nde ki İl Seçim Kurulu‘na gelen Engin Altay, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Gül Altınok‘un elinden aldı.

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Altay‘ın gündemini, geçtiğimiz günlerde, AK Partililerin seçimler öncesi vatandaşa beyaz eşya ve altın dağıttığı, muhtarlara baskı yaptığı yönündeki açıklaması sonrası başlayan tartışmalar oluşturdu. Altay, tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Altay, "Seçim bitti. Bundan sonra hep beraber ülkemize ve ilimize hizmet edeceğiz. Diğer milletvekilimizin seçim sonrası yaptığı talihsiz bir açıklama var. Seçim öncesi her şey olur. Ufak tefek

şeyler olur. Başbakanda bunun bir örneğini verdi zaten. Helallik diledi. Ama milletvekilimiz seçim sonrası yapmaması gereken bir konuşma yaptı. Biz gene de bununla meşgul değiliz. Daha önceki 4 milletvekili arkadaşımızla yakaladığımız uyumu sayın milletvekili arkadaşımızla yakalayamayacağımız endişesini taşıyoruz. Seçim öncesi ayrı bir süreçtir, seçim sonrası ise ile hizmet, nezaket ve dayanışmadır. İnşallah böyle olur. Ben yinede kendisinden davacı değilim" dedi.

Bir daha aday olmayacağının da altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Altay, "Sinop‘ta son adaylığımdı. Öyle düşünüyorum. Siyasette hiç bir şey mutlak olmamakla beraber Sinop halkı beni üçüncü defa meclise gönderiyor. Sinop halkının şahsıma ve partime gösterdiği güveni çok önemsiyorum. Siyasette üç dönem makul bir süredir. Partimin ihtiyacı olursa o başka. Bu son dönemimde de 2002‘de seçildiğim ilk günkü gibi aynı heyecanla hizmet edeceğim" diye konuştu.

Kaynak: İHA