Başkan Türk’Ün Sinek İsyanı

Mersin‘in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, sivrisinekle mücadele çalışması başlatmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan‘ı eleştirerek, "Sayın Özcan televizyona çıkıp halktan özür dilesin" dedi.

Başkan Türk’Ün Sinek İsyanı
Başkan Vekili Erol Ertan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında gündem dışı söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, sinekle mücadele ve asfalt kaplama çalışmaları konusunda Büyükşehir Belediyesi‘ne tepki gösterdi. Özellikle üreme ve yayılma döneminin üzerinden aylar geçmesine rağmen, sivrisinekle mücadele çalışması başlatmayan Büyükşehir Belediyesi‘ni eleştiren Başkan Türk, "Halkın içinde neredeyse gezemiyoruz. Tebrike veya teşekküre gidiyoruz, hakaret ve sitem işitiyoruz. Gerek sinekle mücadele çalışması olsun, gerekse de şehrin girişiyle ilgili, yollarla ilgili olsun. Halk bu konularda çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Halk sağlığıyla ilgili böylesine önemli bir konunun bu kadar ertelenmesi, çözüm üretilmemesi kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Sinekle mücadele çalışmasının, yasayla Büyükşehir belediyelerine devredildiğini hatırlatan Türk, ilçe belediyelerinin bu konuda çalışma yapmasının kanunen imkansız olduğunu kaydetti. Sinekle mücadelede en önemli dönemin, larva dönemi olduğunu belirten Türk, halk sağlığını ilgilendiren böyle önemli bir konudaki gecikmenin yol açacağı risklere de değinerek Mersinlileri çok zorlu günlerin beklediğini söyledi. Türk, "Büyükşehir Belediye Başkanı veya yetkili kılacağı bir kişinin, televizyona çıkıp sivrisinekle mücadele çalışması konusunda halktan özür dilemesini istiyoruz. ‘Bu konuda bizim eksikliğimiz oldu‘ desin, gecikmenin nedenlerini açıklasın. Zira hal, bizlere sitem ve hakaret ediyor. Gerçekten de halk evinde uyuyamıyor, sivrisinek ısırıklarıyla dolu ellerini ve yüzlerini gösterdiklerinde yanıt veremiyoruz" diye konuştu.

Akdeniz Belediye Başkanı Türk, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

"Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, televizyona çıkarak halka durumu anlatsın. ‘Bizim eksikliğimizdir, özür diliyoruz, ilçe belediyelerin sivrisinekle mücadele ve ilaçlamayla yetkileri, sorumlulukları yoktur‘ desin. Eğer bu yapılmaz ise, bu konuda biz gerekeni yaparız. Gidip televizyonlarda, gazete ve radyolarda halkımıza gerekeni söyleriz. Zira geçen seneden beri sinekle mücadele konusunda Büyükşehir‘in hazırlıklarını yapması gerektiğini söylemiştik."

Kaynak: İHA