Ban Ki-moon'a ikinci dönem onayı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Genel Sekreter Ban Ki-moon'un ikinci dönem görev yapması yönündeki tavsiyesi, Genel Kurul'da oybirliği ile kabul edildi.

Ban Ki-moon'a ikinci dönem onayı
Güvenlik Konseyi'nin kararında, BM Genel Kurulu'nun Genel Sekreter Ban Ki-moon'un 1 Ocak 2012-31 Aralık 2016 tarihleri arasında ikinci dönem görev yapması yönündeki tavsiyesinin kabul edildiği bildirildi.

BM Güvenlik Konseyi'nin bu ayki dönem başkanı ve Gabon Cumhuriyeti'nin BM'deki Daimi Temsilcisi Noel Nelson Messone, "Güvenlik konseyi alkışlarla (nihai karar ve güven oyu yerine geçen) bu kararı almıştır. Genel Sekreterin atanma önerisi sorunu dikkate alınarak 1 Ocak 2012-31 Aralık 2016 tarihleri arasında ikinci dönem için tayin edilmesi önerisi kabul edildi" dedi.

Genel Sekreter Ban Ki-moon ise, temaslarda bulunmak üzere gittiği Uruguay'ın başkenti Montevideo'da, hakkında verilen karara ilişkin, telekonferans aracılığı ile yaptığı açıklamada, "Güvenlik Konseyi'nin beni ikinci dönem için tavsiyesi ve Genel Kurul'un oybirliği ile kabulünden dolayı onur duyuyorum. Güvenlik Konseyi'nin bu tavsiye ve Genel Kurul tarafından görüşülmesi büyük bir alçakgönüllülük. Genel Sekreter olarak bu büyük organizasyona hizmet etmek, benim için büyük bir ayrıcalık. Ve bana duyulan güven ve destek için minnettarım" diye konuştu.
Kaynak: İHA