Adana'da 'Narko-Terör' operasyonu

Adana'da şafak vakti 250 polis ile narkotik köpeklerin katılımıyla düzenlenen "Narko-terör" adlı operasyonda, uyuşturucu madde satan ve gelirini terör örgütü PKK'ya aktardığı ileri sürülen çeteye men

Adana'da 'Narko-Terör' operasyonu
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri yaklaşık 1 yıldır Doğu illerinden Adana'ya uyuşturucu madde getiren ve kentteki satıcılara dağıtan uyuşturucu çetesinin çökertilmesine yönelik operasyon için düğmeye basıldı.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından bugün sabah şafak vakti, "Narko-terör" adı verilen operasyona 50 özel harekat, polis merkezi, devriye ve narkotik polisler olmak üzere 250 kişilik ekip, narkotik eğitimi almış köpekler eşliğinde operasyon düzenlendi.

Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen vatandaşların yaşadığı Dağlıoğlu ve Gülbahçesi Mahallesi'nde 13 ayrı adrese baskın yapıldı. Operasyon sırasında özel harekat polisleri önce mahalle arasında güvenliği aldıktan sonra sessizce eve yaklaşıp kapıyı çalarak "aç polis" dedikten sonra içeri girdi.

Açılmayan kapıları ise "koç boynuzu" ile açarak içeri girdi. Özel harekatın kapıyı açıp içeride güvenliği sağlamasından sonra narkotik polisi ve özel eğitimli köpekler içeri girerek arama yaptı.

Yapılan aramalarda 31 gram eroin ele geçirilirken 13 ayrı adresten çete lideri Yakup Y. (57), Rahmi K. (44), Sener Y., Mustafa C., Halil K., Salih A., Servet P., Yalman O., Sami Y. ve Yeliz B. (27) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişiler emniyete getirilerek sorgulanmaya başlandı. Bu arada çetenin uyuşturucu kuryeliğini yapan Yeliz B. emniyete getirilirken basın mensuplarına saldırdı. Bir basın mensubunun kamerasına vurarak ışığını kırdı.

Yapılan operasyonda çetenin kasası olduğu bildirilen ve hiçbir işi olmayan Rahmi K.'nın evinde 12 bin TL, Halil K.'nın evinde bin 250 TL para, 31 gram eroin bir adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi.

Zanlıların emniyetteki sorgulamaları devam ediyor.

Bu arada, emniyetin bu gruba yönelik yaklaşık 4 ay önce yaptığı operasyonda da 34 kişinin gözaltına alındığı 19'nun tutuklandığı, 15'inin ise tutuksuz yargılandığı öğrenildi. Gözaltına alınan kişilerden bazılarının terör örgütüne üye olmaktan ve propagandasını yapmaktan suç kaydının olduğu öğrenildi.
Kaynak: İHA