Yetim Ve Öksüzlerin Ağlatan Talepleri

Balıkesir‘in Manyas Kaymakamı Fatih Ürkmezer ‘Hayaller Gerçek Olsun‘ projesiyle 84 yetim ve öksüz çocuğa mektup göndererek hayallerini sordu. Çocukların hayalleri kaymakamlık ve vatandaşların iş birliğiyle gerçeğe dönüştürüldü.

Yetim Ve Öksüzlerin Ağlatan Talepleri
Yoksul ve öksüz çocukların hayallerini gerçekleştirmek için başlatılan ‘Hayaller Gerçek Olsun‘ projesi takdir topladı. Manyas Kaymakamı Fatih Ürkmezer tarafından ilçe genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 84 yetim ve öksüz çocuğa birer mektup gönderilerek hayalleri soruldu ve çocukların kendi el yazıları ile en çok istedikleri şey öğrenildi.

Çocuklardan bir kısmı dizüstü bilgisayar, bisiklet, dershane gibi isteklerde bulunurken, bir öğrenci ise vefat eden babası için mezar taşı yapılmasını, bir tanesi ise evlerine beyaz eşya talebinde bulundu. Bir öğrenci ise, Kaymakam Ürkmezer‘den sınıfına gelerek başını okşamasını ve birlikte ders dinlemelerini istedi. Halka da açık olan projeye Manyaslı hayırseverler büyük destek verdi. Çocukların hayalleri kısa sürede gerçeğe dönüştü.

Hediyelerin öğrencilere verilmesi için düzenlenen törende Manyas Kaymakamı Fatih Ürkmezer, "Bu projemiz yardımdan çok dayanışmayı amaçlıyor. Özel durumu olan çocuklarımıza mektup gönderdik, bizden mütevazı isteklerde bulundular. Çocuklarımızın bu hayallerini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yolu ile de gerçekleştirebilirdik. Ama biz çocuklarımız ile vatandaşlarımızın buluşmasını sağladık. Biz çocuklarımızın hayatlarına dokunduk, biz onların geleceğine dokunduk" dedi.

Hayali gerçekleşen Merih Demirhan ise, "Bize kaymakamımız mektup gönderdiğinde arzumuzun gerçekleşeceğine ihtimal vermemiştik. Bizi düşünmeleri bile yeterdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" diye sevincini dile getirdi.

‘Hayaller Gerçek Olsun‘ projesinin hediye dağıtımı İstiklal İlköğretim Okulu ve Salur ÇPL‘de yapıldı. Törenlere Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman, Salur Belediye Başkan Vekili İsmail İlbey, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şeref Selam, Kaymakam Fatih Ürkmezer‘in eşi Miray Akdemir Ürkmezer, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Ahmet Akkoyun, Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik, Sağlık Grup Başkanı Dr. Yıldıray Aybar, Mal Müdür Vekili Zühre Sarıaltın, İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA