Kütahya‘da Dolu Asfaltı Yardı

Kütahya‘da, öğleden sonra bir saatte etkili olan şiddetli yağış ve dolu nedeniyle metrekareye 28 kilogram yağış düştü, bazı yollar kapandı ve bulvarın bir bölümünde asfalt zeminde yarıklar oluştu.

Kent merkezinde öğleden sonra aniden bastıran dolu ve şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kentte bir saatte metrekarede 28 kilogram yağış kaydedildi.

Fatih, Fuat Paşa, Yıldırım Beyazıt, Ali Paşa ve Cedit mahallelerinde bazı ev ve iş yerlerinde, rögarların tıkanması sonucu su baskınları görüldü. Kendi imkanlarıyla kova ve süpürgelerle suları tahliye etmeye çalışan vatandaşlara, belediye ekipleri vidanjörlerle yardımcı oldu.

Fatih Mahallesi‘ndeki bazı rögarların tıkanması sonucu Gülüm Sokak‘ta Ali Güral Lisesi ile çevredeki ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi. Vatandaşlar, bodrumlara dolan suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.

Abdurrahman Karaa Bulvarı‘nın Çevre Yolu ile birleştiği bölümdeki yaklaşık 10 metrekare alanda, asfaltta yarıklar oluştu. Trafik ekiplerince bulvarın 30 metrelik bölümü trafiğe kapatılarak, güvenlik önlemi alındı. 

Kentteki bazı cadde ve sokaklar da su birikintileri nedeniyle kısa sürelerle trafiğe kapalı kaldı.

Kaynak: AA