Hristofyas Görüşmeyi Değerlendirdi

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, 7 Temmuz‘da Cenevre‘de yapılacak üçlü görüşmeden bazı olumlu sonuçların çıkabileceğini söyledi.

Rum radyosunun haberine göre Hristofyas, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bugünkü görüşmesinin ardından Rum Başkanlık Sarayı‘na dönüşünde yaptığı açıklamalarda, görüşmede yönetim ve güç paylaşımı başlığı altında genel görüşme yaptıklarını kaydetti. Uluslararası koşullar konusundaki bir önerilerine Eroğlu‘nun tepki gösterdiğini belirten Hristofyas, bu konuların danışmanların yarın yapacağı görüşmede detaylı bir biçimde ele alınacağını ifade etti. Hristofyas, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile uzlaşmaya

varmaya çok yakın oldukları bazı konular bulunduğunu, fakat esas meselenin, Eroğlu‘nun bunlara nasıl devam edeceği olduğunu savundu.

Cenevre görüşmesinin gündemiyle ilgili anlaşmazlıklara ilişkin bir soru üzerine Hristofyas, "Üçlü zirve için çaba gösterdiğimiz bir zamanda, görüşmenin gündemine ilişkin Kıbrıs Türk tarafıyla çatışmak hiç yaratıcı olmazdı. Amaç Cenevre görüşmesinin gündemiyle ilgili ortak bir dil bulmak ve görüşmeden sonuç elde etmek. Öyle zannediyorum ki bazı olumlu sonuçlar elde etmemiz mümkün olacak" dedi.

Hristofyas, Ulusal Konsey‘e detaylı bilgilendirme yapacağını da ekledi.

Kaynak: İHA