CHP-BDP ittifakı tescillendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Binnaz Toprak, Beyaz Tv ekranlarında katıldığı canlı yayında öyle bir söz söyledi ki yine bütün ezberleri bozdu…

CHP-BDP ittifakı tescillendi
Seçim öncesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nın girişinde yazan Al-i İmran Suresi'nin “Her canlı bir gün ölümü tadacaktır” ayetine ilişkin sözleriyle büyük tepki çeken Binnaz Toprak, BDP’nin desteklediği bağımsız adayların parti çatısı altında seçime girmesi halinde, CHP’nin BDP’yi destekleyebileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim döneminde işaret ettiği CHP-BDP ittifakı CHP’li Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Binnaz Toprak’ın Beyaz Tv ekranlarında söylediği sözlerle su yüzüne çıktı.

Binnaz Toprak, Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan ‘Acı Kahve’ adlı tartışma programında Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir ve Özay Şendir’in sorularını yanıtladı. CHP’nin masaya yatırıldığı programda, söz dönüp dolaşıp CHP’nin Hakkari mitingine gelince, Binnaz Toprak bir izleyicinin “Eğer BDP’liler parti olarak seçime katılsaydı, CHP’lilerde onları destekler miydi?” sorusuna çok tartışılacak cevaplar verdi.

Böyle bir durumda CHP’nin BDP’yi destekleyebileceğini söyleyen Binnaz Toprak “Bu sorunun cevabı yok ki. Destekleyebilir di.” dedi.CHP’lilerin bir kısmı desteklerdi, bir kısmı da desteklemezdi.” dedi.

Binnaz Toprak’ın bu soruya net olarak ‘hayır’ cevabı vermemesi ise CHP-BDP ittifakını net bir şekilde ortaya koymuş oldu.

BEYAZ GAZETE