Bakan Habib Soluk Sivas‘ta

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Anadolu Jet ve Bora Jet‘in Ankara-Sivas arası ilk uçuşuna katılarak Sivas‘a geldi. Sivas Nuri Demirağ Havaalanı‘nda konuşan Bakan Soluk, "Sivas‘ta hareketliliğin artması birlik ve beraberliğin, ilimizin büyümesi anlamına geliyor" dedi.

Anadolu Jet ve Bora Jet‘in Sivas-Ankara arası ilk seferine katılan Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, sabah saatlerinde Bora Jet‘e ait bir uçakla Sivas Nuri Demirağ Havaalanı‘na indi. Burada Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kurum ve kuruluş müdürleri tarafından karşılanan Soluk, "Bu Sivas için çok büyük bir hizmet. Çünkü ulaşılamayan hiçbir yerde ne sanayi olur ne ticaret olur ne kültürler birleşir ne turizm olur ne de kalkınma veya gelişme olur. Bu bakımdan Sivas‘ımıza hayırlı, uğurlu olmasını

diliyorum. Sivas‘ın beni sevindiren tarafı, terminal binasının yıllık 3,5 milyonluk yolcu kapasitesine sahip olması. Ben bu terminal binası açılışında açık ve net söylüyorum üzülmüştüm. Çünkü 2009 yılındaki 125 bin olan yıllık yolcu sayımız 111 binlere düşmüştü. Fakat şu anda sevindirici bir rakamı söyleyeyim. 2010 yılının Mayıs ayı sonu itibarıyla toplam yolcu sayısı 46 bin 138 idi. Bugün ise 30 Mayıs itibarıyla 72 bin 594 yolcuya ulaşmışız. Bu da gösteriyor ki, artık Sivas‘ımız bu yüzde 57‘lik artışla

inşallah hedeflenen hareketliliği kazanacak. Bu hareketliliğin artması, Sivas‘ta zenginliğin, kaynaşmanın, birlik ve beraberliğin, ilimizin büyümesi anlamına geliyor" dedi.

Bakan Soluk daha sonra üzerinde ‘Anadolu Jet, Bora Jet Hoş Geldiniz‘ yazılı pastayı kesti. Pasta kesiminin ardından açıklama yapan Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas‘a hareket ve canlılık geldiğini söyleyerek, "Sivas‘ımıza son yıllardaki hareketlilik, canlılık ulaşımdan birçok sektöre kadar kendisini hissettirmektedir, göstermektedir. Özellikle ulaşım sektöründe etrafımızdaki bütün illerle bölünmüş yol haline geldik. Çok güzel bir havaalanımız var. Hızlı trenimizin de inşaatı hızla devam etmektedir. Bu açıdan

da bakıldığında Sivas‘ımızda hareketliliği, canlılığı hep birlikte hissetmekteyiz" ifadelerini kullandı.

"HIZLI TRENDE ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA İHALE YAPILACAK"

Sivas‘taki bölünmüş yol çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Soluk, "Aslında Sivas için söylenecek çok şey var. Bugün yeri değil. Valimizin de bahsettiği gibi yüksek hızlı trenimiz geliyor, bölünmüş yollarla kuzeye, güneye, doğuya, batıya, sınırlara kadar ulaşan bir bağlantıyı Sivas sağlamıştır. 2010 yılında bu terminal binasını açtığımızda rakamlar gerçekten bizi üzmüştü. Bunu benim aleyhime kullananlar oldu, sağ olsunlar, var olsunlar. Ben, ‘Sivas‘ın 2008 yılı Ekim ayına kadar eli ve ayağı bağlı.

Merkezde olmasına rağmen hiçbir ille, bölünmüş yolla bağlantısı yok‘ dediğimde bunu değişik anlamlara çektiler. Evet bir kez daha tekrar ediyorum. 2008 yılında Sivas yalnızca Erzincan‘a kadar Kızıldağ üzerinden bölünmüş yolla bağlanabildi. İnşallah bu sene Erzincan‘dan sonraki Sansa Boğazı‘nı da aşarak İran sınırına kadar ulaşacaktır" şeklinde konuştu.

Hızlı tren hakkında da bilgi veren Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Bolu‘ya giden güzergahta temmuz ya da ağustos ayı içerisinde Sivas-Erzincan arasındaki bölümün ihalesini yapacaklarını kaydetti.

Bakan Soluk daha sonra Bora Jet‘e ait uçakla Ankara‘ya döndü.

Kaynak: İHA