Sivas‘taki Operasyon

Sivas‘ın İmranlı ilçesinde güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada silahlarıyla birlikte ölü ele geçirilen 3 teröristin cesetleri hastane morguna kaldırıldı.

Sivas‘taki Operasyon
İlçeye bağlı Kızıloluk mevkiinde arazi arama tarama çalışmaları yapan güvenlik güçleri, 3 bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaştı ve ‘teslim ol‘ çağrısına ateşle cevap verilmesi sonucu bölgede sıcak temas başladı. Çevre illerden de takviye ekip bölgeye sevk edilirken çıkan çatışma sonrası 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Teröristlerin cesetleri savcının incelemesi sonucu İmranlı İlçe Hastanesi‘ne getirildi. Bu arada bölge güvenlik çemberine alınırken sivil araçların geçişine izin

verilmedi. Bölgede alınan güvenlik tedbirleri devam ederken operasyonların devam edeceği öğrenildi.

İmranlı Belediye Başkanı Mehmet Ali Dursun Yurttaş da teröristlerin Karadeniz‘e geçiş için bu bölgeyi kullandıklarını ve askerlerden herhangi bir kayıp olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Sivas Valiliği‘nden yapılan yazılı açıklamada da bölgede çıkan çatışma sonucu 3 teröristin silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildiği ve bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA