Avrupa Parlamentosu Başkanı Buzek:

Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek, "İsrail ile Filistin‘in barış ve güvenlik sürecine giden tek yol, iki devletin karşılıklı birbirini tanımasıyla ve müzakereyle olabilir" dedi.

Buzek, ziyareti çerçevesinde gittiği Kudüs‘teki Hebrew Üniversitesi‘nde öğrenim gören Avrupa Forumu öğrencileri ile bir araya geldi. Buzek, daha sonra İsrail Parlamentosu Başkanı Reuven Rivlin ve İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres ile basına kapalı görüştü.

Görüşmenin ardından İsrail Parlamentosu‘nda (KNESSET) parlamenterlere seslenen Jerzy Buzek, "Ben insanlara karşılıklı sempati ve dayanışma mesajı vermek için burada bulunuyorum. İsrail‘in, güvenli sınırlar ve barış içinde yaşamak gibi temel bir hakkı vardır. Ortadoğu barış sürecinde her zamankinden daha acil bir ilerleme olması gerekiyor. İsrail halkı, yaşamını fırlatılan Kassam roketlerinin korkusu ile devam ettiremez. Sderot şehrinde yaşayan vatandaşlar, saldırı korkusu ile yaşayamaz.İsrail ile

Filistin‘in barış ve güvenlik sürecine giden tek yol, iki devletin karşılıklı birbirini tanımasıyla ve müzakereyle olabilir" diye konuştu.

Kaynak: İHA