Altan Tan'dan Kürdistan sinyali

BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili Altan Tan, canlı yayında Kürdistan'ın kurulması gerektiğini söyledi. Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek'e katılan Altan Tan, BDP'nin yeni anayasa için sunacakları şartlara ilişkin bilgiler de verdi.

Altan Tan'dan Kürdistan sinyali
Mutlaka bir siyasi af olacağını kaydeden Altan Tan “Siyasi hayata da girmesi lazım. Bir toplumsal barıştan bahsediliyor. Öcalan serbest bırakılırsa şöyle olur deyip, yapılacak bütün önemli işler arka planda bırakıp sondakinden başlıyorlar. Grubumuz oluşmadı, ben kendi adıma konuşuyorum. Bir siyasal af olacak, hatta buna Kürtler af demesinden de rahatsız. Kim kimi affedecek. 40 bin insanımız öldürüldü. Benim babam Ramazan günü oruçluyken Müslüman itikatlı adam 14 Temmuz 1982’de orucu dışkı yedirilerek bozduruldu, vurularak öldürüldü Diyarbakır Cezaevinde. Ben kimi affedeceğim, kim beni affedecek. Bir affetme yada helalleşme olacaksa karşılıklı olacak. Ama biz buna toplumun daha iyi anlaması için genel af diyoruz. Yoksa bunun gerçek adı toplumsal uzlaşma olmalı.” dedi.

Bir çok kürdün faili meçhul cinayetlerle öldürüldüğünü dile getiren Tan “Olacaksa dağdakiler de inecek. Yoksa o zaman Türkiye’de ki generallerin yarısını mahkemeye çıkarılması lazım. Kürt Ergenekonu daha açılmadı. Hükümet ısrarla milli istihbaratın elinde ki belgeleri açıklamıyor. Ayhan Çarkın çıktı kimleri öldürdüklerini açıkladı. Üstünü kapattılar. Gündeme bile gelmiyor.” dedi.

Altan Tan yeni anayasa için hangi şartları sunacaklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Altan Tan “Kürdistan diye bir coğrafya var. Kürtlerin dili var, bunlar eğitim görecek ve kendini yönetecek.” dedi. Altan Tan, Öcalan’ın affını yeni anayasa için şart koşup koşmayacaklarına ilişkin bilgi vermekten kaçındı.

BEYAZ GAZETE