Zehirli Mantar Can Aldı

Isparta‘da topladıkları mantarı yiyerek zehirlenen ailenin 4 üyesinden 9 yaşındaki Muhammet Koçarslan hayatını kaybetti.

Isparta‘nın Sütçüler ilçesi, Kesme beldesinde bir hafta önce topladıkları mantarı yiyen Eşref Koçarslan (47), eşi Emeti Koçarslan (43) çocukları Muhammet Koçarslan (9) ve Yasin Koçarslan (5) zehirlendi. Anne ve babasıyla birlikte Akdeniz Üniversitesi Hastanesi‘ne kaldırılan Muhammet Koçarslan, karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Koçarslan‘ın karaciğer ve böbreklerinin işlevini yitirdiği ve organ nakli beklerken hayatını kaybettiği belirtildi.

İzmir Kent Hastanesi‘ne kaldırılan Yasin Koçarslan ise beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğeri nakledildi. Yasin‘in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi‘nde tedavi gören anne Emeti Koçarslan da büyük oğlu Memiş Koçarslan‘dan (18) aldığı karaciğerle sağlığına kavuştu. 

Tedavisi tamamladıktan sonra taburcu edilen Baba Eşref Koçarslan, oğlunun cesedini morgdan alarak toprağa vermek üzere Isparta‘ya götürdü.

Muhammet Koçarslan‘ın amcası Ali Koçarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, baba Eşref Koçarslan‘ın, hayvan otlatmadan dönerken mantar topladığını söyledi. Ailenin mantarı yedikten bir gün sonra rahatsızlandığını anlatan Koçarslan, ‘‘Mantarın toplanma zamanının geçtiğini ve zehirlenmenin bu yüzden meydana geldiğini öğrendik. Yeğenim Yasin ve yengem Emeti, organ nakilleriyle kurtarmayı başardık. Muhammet‘e Afyonkarahisar‘dan uygun karaciğer geldi ancak böbreklerinin de işlevini yitirdiğini öğrendik‘‘ dedi.

-ANNEYE OĞLUNDAN KARACİĞER NAKLEDİLDİ MUHAMMET‘E BULUNAMADI

Kaynak: AA