Vatandaş seçim manşetini kendi seçti

Milletin Seçimi gazetelerin manşetlerindeydi bugün. Her gazete, kendince, sandıktan çıkan sonucu en iyi anlatan ama aynı zamanda da en ilginç manşeti attı.

Milletin Seçimi gazetelerin manşetlerindeydi bugün. Her gazete, kendince, sandıktan çıkan sonucu en iyi anlatan ama aynı zamanda da en ilginç manşeti attı. Samanyolu Haber Televizyonu daha gazeteler bu manşetleri atmadan Milletin Seçimi programında Vatandaş'a çağrı yaptı ve "kendi manşetini kendin at" dedi. Vatandaş da Samanyoluhaber'in twitter sayfasına gönderdi tekliflerini. Gazeteler kadar ilginç manşetler çıktı ortaya. "Tahminler sustu, millet konuştu" dedi biri... diğeri "Kuru vaat değil gerçek hizmet kazandı" manşetini attı. Seçimin gerçek galibini "Halk kendine oy verdi" cümlesiyle özetleyen de vardı. Manşetlerde istikrar ve demokrasi vurgusu öne çıktı. "Türkiye İstikrarı sevdi", "Türkiye Demokrasi dedi" "Halk vazife başında" manşetlerden bazılarıydı. Demokrasi şöleninin yaşandığı seçim gecesinde "Yüzyılın Demokrasi Şöleni" teklifi de geldi. Bazı manşetlerse muhalefeti kızdıracak cinsten. Bir twitter kullanıcısı, Kılıçdaroğlu için "Başbakan olması hayaldi, hayal kaldı" manşetini attı, bir diğeri de aldığı oy dağılımına dikkat çekerek "iki kişiden biri Ak Partiye Oy verdi" Acaba Bahçeli mi Kılıçdaroğlu mu" diye sordu. Gazetelerde olduğu gibi Erdoğan'ın ustalık dönemi vurgusu vatandaşın gündeminde de öne çıkan başlıklardandı. Halk "Kılıçdaroğlu'nu çırak, Erdoğan'ı usta yaptı" manşeti dikkat çekti.
Espirili manşet atmayı tercih edenler de vardı. En ilgi göreni ise "Ampulü söndürelim derken halk avize taktı" manşeti oldu.