Meclis, Yeni Vekillerini Bekliyor

Meclis‘te 24. dönem için hazırlıklar tamamladı. Eski halılar kaldırılıp yeni halılar serildi, tablolar değiştirildi. Çoğu ilk kez girecek olan 24. dönem vekilleri için TBMM Şeref Holü‘nde kayıt için masalar oluşturuldu.

Yeni döneme hazır olan Meclis, yeni milletvekillerini bekliyor. Seçimin üzerinden iki gün geçmesine rağmen şu ana kadar kayıt yaptırmaya gelen vekil olmadı. TBMM Şeref Holü‘nde vekillerin mazbatalarını teslim edeceği, kayıtlarını yaptıracağı ve Genel Kurulda oylama için parmak izi vereceği masalar oluşturuldu. Ayrıca milletvekillerinin maaşlarını alabilmek için banka hesabı açmaları, Meclise girişlerinde kullanacakları araç kartları için de masalar yer aldı. Milletvekilleri, mal, aile durumu ve tedavi

yardımı bildirimlerinde bulunacak. Meclis albümü için bilgi formunu dolduracak, fotoğraf çektirecek. Milletvekilleri ayrıca, 60 lira karşılığında milletvekili rozeti de alabilecek. Milletvekilleri, sipariş vererek altın rozet de yaptırabilecek. Kayıt yaptıran milletvekillerine, Genel Kurulda edecekleri yemin andı, Milletvekili Rehberi, Seçim Kanunları ve Siyasi Partiler Kanunu, TBMM ile ilgili kanunlar, tedavilere yönelik yönetmeliğin bulunduğu çanta verilecek.

Kaynak: İHA