İzciler Kamp İçin Yola Çıktı

Bağcılar Belediyesi‘nin düzenlediği geleneksel izci kampı bu yıl da kuruluyor. Farklı gruplar halinde gerçekleştirilecek olan kampa, 10 farklı ülkeden izci grupları da katılacak.

İzciler Kamp İçin Yola Çıktı
Bağcılar Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da izci kampı kuruyor. 7 Temmuz‘a kadar devam edecek izci kampının 280 kişilik ilk izci grubu Bağcılar‘dan yola çıktı. Düzce‘nin Gölyaka ilçesinin Güzeldere Şelale mevkiinde kurulacak kamp farklı gruplar halinde gerçekleştirilecek. Binin üzerinde izcinin katılacağı kampa, Bağcılar Belediyesi‘nin davetlisi olarak, Suudi Arabistan, Bahreyn, Suriye, Danimarka, Almanya, Kazakistan, Polonya, Bosna Hersek, Kosova ve Kuveyt‘ten de izci grupları katılacak. 10 ülke

ile Türkiye‘nin değişik illerinden gelecek izci grupları 3-7 Temmuz tarihleri arasında kamp yapacak.

60 farklı aktivite gerçekleştirilecek olan kampa izciler, izci liderleri eşliğinde eğitimden geçirilecek. İzciler, yaklaşık bir hafta kalacakları kampta, dere yürüyüşü, okçuluk, paintball, duvar tırmanışı, ip aktiviteleri, tracking, drama çalışmaları, izcilik teorik ve teknik bilgileri, amatör telsiz kullanımı, ebru çalışması ve benzeri toplam 60 aktiviteye katılacak.

İzciliği önemsediklerini ve Bağcılar Belediyesi‘nin geleneksel hale getirdiği etkinliklerden biri olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da izci kampımızı kuruyoruz. Bu yıl önceki yıllardan daha farklı ve daha renkli bir kamp gerçekleştireceğiz. Kampımıza, 10 ülkeden misafir izcilerimizin de katılacak. Bütün izcilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA