Berhan Şimşek‘ten Kılıçdaroğlu‘na Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İl Başkanı Berhan Şimşek, aday gösterilmediği seçimin ardından düzenlediği toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu‘nu sert sözlerle eleştirerek, kurultay çağrısında bulundu.

Berhan Şimşek, Gayrettepe‘de bulunan Sürmeli Otel‘de bir basın toplantısı düzenleyerek seçim sonuçlarını ve CHP‘nin durumunu değerlendirdi. "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" diyen Şimşek, hiç susmadığını, kimsenin de kendisini susturamayacağını söyledi. 33 yıldır CHP‘nin üyesi olduğunu belirten Şimşek, "Sayın genel başkan sizi iki kez onurlandıran kurultaydır. CHP tüzüğüne göre de en üst kurul, kurultay delegeleridir" diyerek kurultay çağrısında da bulundu.

Ergenekon sanıklarının CHP‘ye oy kaybettirdiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine de Şimşek, "Siyaset analizcileri bu araştırmaları yaptılar. Ortaya çıkanlar öyledir, böyledir. Ama bir gerçek var ki CHP‘de savunduğumuz şudur; insanlar suçlu olabilir ama suçunun ispatına ihtiyaç vardır. Karakuyuların altında günlerce, aylarca, yıllarca insanları tutup, bir de alınlarına bir mührü basarak zindan mahkumu yapmak doğru bir şey değildir. Tabii ki bu bir algı. Ama Türkiye‘nin bir an önce hukuku işlemesi

lazım. Eğer ileri demokrasi varsa, hukukta işleyecektir. Mustafa Balbay 3 küsur yıldır yatıyor, Tuncay Özkan yatıyor ve diğer arkadaşları yatıyor. Eğer suçlularsa cezalarını çeksinler" diye konuştu.

Şimşek, milletvekili aday listeleri belirlenirken örgüte sormayanların, CHP örgütünü dışlayanların, aldıkları bu sonucu örgüte yükleme gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek "Bu gerçekten sorumsuzluktur" dedi. Şimşek, "Seçimlere bir ay kala İstanbul‘da üç ilçe görevden alındı. Seçimlere 2 gün kala Ümraniye‘de ilçesinden 100‘e yakın arkadaş disipline verildi. Siz örgütü tanımadınız ki. Sayın genel başkan, sizi bir numaraya çıkartan, Atatürk‘ün koltuğuna oturan CHP örgütüdür. O örgüt iki kez size

kurultayda ‘partimizi iktidara götür, ona göre bir parti meclisi yapılandırın‘ diye kayıtsız şartsız destek verdi" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu‘nu sert sözlerle eleştiren Şimşek, şu ifadeleri kullandı; "Siyaset tarihinde belki de genel başkanlık koltuğuna en kolay, en rahat, en çabuk oturan kişi sizsiniz ve size kucak açtı CHP örgütü. Dün değerlendirmenizde ‘örgütü gözden geçireceğiz‘ dediniz. Örgütü gözden geçirmek yerine siz ve arkadaşlarınız kendinizi gözden geçirmenizde fayda vardır."

Berhan Şimşek, Kılıçdaroğlu ve ekibinin "herkes için CHP" sloganıyla yola çıktığını da ifade ederek, "Ama gözüken o ki birilerinin CHP‘si haline geldi. Bu yaşananlardan dolayı ortaya çıkan resim şu; herkes için CHP yalnız bir şartla CHP‘liler hariç. Onun için örgütü değiştireceksin, kendine göre, milletvekillerinin isteklerine göre, Mustafa Kemal‘in devrimleri, bu ülkenin ezilmiş halkının, yoksulun çağrısını bilmeden, paraşütle gelip milletvekili olanların arzusu ve isteği üzerine bir örgüt yapılanması

oluşturacaksınız. Buna CHP örgütü izin vermeyecektir" şeklinde konuştu.

Açıklamalarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin‘i de eleştiren Şimşek, şöyle devam etti;

"Kerameti kendinden menkul bir sayın genel başkan yardımcımızın bir açıklaması oldu; ‘Oylarımız MHP‘ye kaydı.‘Neden kaydı, niçin kaydı? Önce bunu bir değerlendirin. Seçim sürecinde bu ülkenin kurucusu, CHP‘nin kurucusu Mustafa Kemal‘in adını ağzınıza lütfedip bir kez almadınız. Bu ülkede Atatürk‘ü başı üstünde taşıyan, AK Parti‘ye oy veren yurttaşlarımız da var. MHP‘ye, BDP‘ye oy veren yurttaşlarımız da var."

CHP‘li 11 belediyenin bulunduğu yerlerde oyların düştüğünü anlatan Şimşek, CHP‘nin kalesi olan İzmir‘de de AK Parti ile CHP arasında yüzde 5 fark olduğunu söyledi. Şimşek, "Referandumda il başkanlığım süresinde ter dökerek 45.20 çıkartmışız İstanbul‘da. 45.20 nere, yüzde 30 nere. Bir hesap uzmanı olarak sayın genel başkanımızın bunları hesap etmesi gerekir" dedi.

"Sayın Gürsel Tekin, araştırma şirketlerinin sırtına teneke bağlanmayı düşüneceğine, biraz daha emek vermeliydi" diyen Şimşek, "Örgütten gelen bir arkadaş olarak CHP örgütüne sahip çıkmalıydı. Nerede bu oylar? Buna başarı demek mümkün olabilir mi? Bunu başarı olarak sunmanın gerçekten kaygıları var. Örgüt ağlıyor Türkiye‘de" diye konuştu.

Kurultay çağrısında bulunan Şimşek, şöyle konuştu;

"Yapılması gereken şudur; ilk defa ve son olsun Sayın Genel Başkan‘ın söylemiş olduğu bir sözü yerine getirme davranışında bulunmasını rica ediyorum. Bursa‘da yerel basınla yaptığı röportajda ‘yüzde 40 almazsam giderim‘ dedi. Sonra ‘yüzde 30 almazsam‘ ve sonra da ‘iktidar olmazsam giderim‘ dedi. Koltuklar nazlıdır, güzeldir ama madem ki devrimci, emekçi Kemal olarak oraya geldin, bir devrimci, emekçi Kemal olarak demokrasinin işlemesi adına hiç değilse şunu yapalım. Sizi oraya taşıyan CHP‘nin en üst

kurulu yani kurultaydır. Bir an önce televizyon ekranlarında, gazetelerde ‘başarılıyızı‘ anlatmak yerine bir kurultay davetinde bulunmak benim milletvekilliği dönemimde, 7 aylık il başkanlığı dönemimde tanıdığım Kemal Kılıçdaroğlu‘na yakışır."

Şimşek, açıklamalarının sonunda da, "Nereye gideceğini bilmeyen yelkenliye rüzgar yardımcı olamaz. CHP nereye gideceğini belirlemek mecburiyetindedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA