Aday Öğretmenlere Eğitim

Düzce’ye aralık ve ocak aylarında atanan ve şubat ayında Temel Eğitim Kurslarını başarıyla tamamlayan aday öğretmenlere adaylık eğitiminin ikinci basamağı olan Hazırlayıcı Eğitim Kursu veriliyor.

Düzce Ticaret Meslek Lisesinde Düzce atanan ve daha önce Temel Eğitim Kurslarını başarıyla tamamlayan aday öğretmenlere adaylık eğitiminin ikinci basamağı olan Hazırlayıcı Eğitim Kursu veriliyor.

Kursta ilk dersi veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayarak aday öğretmenlere çeşitli tavsiyelerde bulundu ve başarılar diledi.

21 gün sürecek eğitimin sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan aday öğretmenler, kendi okullarında adaylık eğitiminin üçüncü basamağı olan uygulamalı eğitime tabi tutulacaklar.

Eğitim Yöneticiliğini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Turgut’un yaptığı Hazırlayıcı Eğitim Kursunda Eğitimci olarak Eğitim Müfettişleri Başkanı Muhittin Özçelik, Eğitim Müfettişleri Başkan Yardımcısı Adil Özdemiroğlu, Milli Eğitim Şube Müdürleri Turgut Cüre, Haşmet Batur, Bahtiyar Erdoğan ve Ersin Carım, OÇEM Müdürü Lamia Aksu ve Ar-Ge görevlisi Müfit Duman katılıyor.

Kaynak: İHA