Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em:

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em, "Sahte oy pusulalarıyla ilgili il ve ilçe seçim kurullarından bize intikal eden henüz bir şey yok‘‘ dedi.

Yüksek Seçim Kurulu‘ndan çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Em, bir gazetecinin 19 milyon fazla oy pusulası basılmasıyla ilgili sorusunu cevaplandırdı. Em, 19 milyon oy pusulasının neden basıldığını raporlarında ve basın yayın organlarında anlattığını ifade etti. Em, "İddialar dolanıyorsa bunlar bizim dışımızda olan şeyler. Bizde bir sıkıntı yok. İl ve ilçe seçim kurullarından bize intikal eden henüz bir şey yok. Biliyorsunuz itiraz süreleri var. İlçelerdeki itiraz süreleri yarın saat

15.00‘e kadar devam ediyor. Daha sonra ilçenin incelemesi olacak, ondan sonra ildeki itiraz süreleri var. Biz zaten kesin sonuçları süre bitiminde ilan edeceğiz. Sahte oy pusulası iddialarına ilişkin gerekli işlemler il ve ilçe seçim kurullarında yapılmaktadır" dedi.

Em, yüzde 10 barajını aşan siyasi partilerin isimlerini bugün TRT‘ye gönderdiklerini ve bunun ilan edileceğini kaydetti.

Em, Hatip Dicle ile ilgili nihai kararla ilgili olarak ise, "Ara kararı verdik. Bunun sonucunu bekliyoruz, o devam ettiği için fazla o konuda bir açıklama yapmak istemiyorum‘‘ dedi. Ali Em, ‘‘Seçim gayet düzenli geçti hayırlı olmasını diliyorum‘‘ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA