Hayata Döndüren Kalp Masajı

Antalya‘da, serinlemek için girdiği sulama kanalında boğulma tehlikesi atlatan bir çocuk, acil servis doktorlarının bir saatlik kalp masajının ardından hayata döndü.

Hayata Döndüren Kalp Masajı
Olay, saat 15:30 sıralarında, Kepez ilçesi Baraj Mahallesi‘nde meydana geldi. İlköğretim altıncı sınıf öğrencisi Ramazan E (12) arkadaşı Hamdi E. (11) ile birlikte serinlemek için kanala girdi. İyi yüzme bilmeyen Ramazan E., akıntılı suda batıp çıkmaya başladı. Arkadaşının kanalda gözden kaybolduğunu gören Hamdi E. kanal kenarındaki vatandaşlardan yardım istedi.

Ramazan‘ın suda sürüklendiğini fark eden Ceyhun Basan isimli vatandaş kanala atlayarak çocuğu kıyıya çıkardı. Nefes almayan ve aşırı derecede su yutan Ramazan E., olay yerine çağırılan ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Resüsitasyon Bölümü‘ne kaldırıldı. 12 yaşındaki çocuk acil servis doktorlarının bir saatlik kalp masajının ardından hayata döndü.

Arkadaşı Ramazan E‘in kanalda boğulma tehlikesi geçirdiğini gözyaşları içinde anlatan Hamdi E., "Arkadaşım serinlemek için kanala girdi. Ama bir anda suda kayboldu. Daha sonra batıp çıkmaya başladı. Ben bir şey yapamadım. Sonra bir ağabey kanala atlayıp Ramazan‘ı sudan çıkardı. Ben şimdi babama ne diyeceğim" diye dert yandı.

Kaynak: İHA