Vali Atış: Seçim Bayramımız Kutlu Olsun

Adana Valisi İlhan Atış, seçimlerin demokrasilerin bayram günü olduğunu belirterek, “Seçim bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Adana Valisi İlhan Atış, seçimlerin demokrasilerin bayram günü olduğunu belirterek, “Seçim bayramımız kutlu olsun.” dedi.

    Vali Atış, eşi Birsen Atış ile birlikte Çobanoğlu Ticaret Lisesi’ndeki bin 18 numaralı sandıkta oyunu kullandı. İlhan Atış, oyunu attığı sandığın şeffaf olmadığını, eski tahta sandık olduğunu görünce yetkililerden sebebini sordu. Şeffaf sandığın taşınırken kapağının kırıldığını söyleyen sandık görevlileri, yedek olmadığı için de eski tahta sandıkları kullandıklarını söyledi. Aynı okulda iki sandığın da kırıldığı için eski sandıklarda oy kullanıldığı öğrenildi.     

    Vali Atış,”İlk defa şeffaf sandıkta oy kullanacaktım, ama kısmet olmadı. Şanssızlık.” dedi. Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Vali Atış, “Adana’mızın seçim bayramı kutlu olsun. Demokrasilerde seçim bayramdır. Başka ülkelerde insanlar isyan ediyor ki seçim hakkına kavuşsun. Biz ise seçim yapma hakkımızı elimizde bulunduruyoruz.” diye konuştu.

    Seçimin huzur içinde geçtiğini kaydeden Atış, polisle, jandarmayla ve diğer kurumlarla her türlü önlemi aldıklarını, seçmenlerin huzur içinde oylarını kullanabileceğini söyledi.