Simavlılar Depremin Gölgesinde Oy Kullandı

Kütahya‘nın Simav ilçesinde seçim, depremin gölgesinde kaldı.

Simavlılar Depremin Gölgesinde Oy Kullandı
19 Mayıs‘taki 5,9 büyüklüğündeki deprem ve ardından sayıları 10 bini aşan artçılar nedeniyle hayatın bir türlü normale dönemediği Simav‘da vatandaşlar, oylarını az hasarlı veya orta hasarlı okullarda kullanmak zorunda kaldı. Vatandaşlar sandık başında oylarını kullanırken de küçük çaplı depremler meydana geldi ancak herhangi bir panik havası yaşanmadı. Oyunu orta hasarlı Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu‘nda kullanan Havva Yenen, oy kullandığı esnada depremi hissettiğini ve bu yüzden

bacaklarının halen titrediğini söyledi. Nurten Cihan büyük bir stres içerisinde oy kullandığını belirtirken, Yusuf Cihan ise oyunun vatana millete hayırlı olması temennisinde bulundu. Durmuş Bodur isimli vatanda da deprem yüzünden bozulan psikolojik bir ortamda oy kullandığını ve kullandığı oyunun vatana millete hayırlı olmasını istedi. Bodur, "Deprem psikolojilerimizi bozdu. Stres ve heyecan had safhada. Ancak vatandaşlık görevimizi yerine getirmek istedik" diye konuştu.

Belediye, çadır kentte yaşayan yaklaşık 10 bin vatandaşın şehir merkezindeki okullarda oylarını kullanabilmesi için ücretsiz otobüs seferleri düzenledi.

Kaynak: İHA