Mhp İl Başkanı: "İhraç Edilen Barutçu, Partililerimizin Oylarıyla Seçildi"

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) İl Başkanı Abdurrahman Başkan, "İhsan Barutçu, disiplin kurulunca ihraç edildiği için bizim partililerimizin oylarıyla seçildiği görülüyor. Ama partimizin disiplin kurulunca ihraç edildiği için şu an partimizin mensubu değil" dedi.

Başkan, seçim sonuçlarını MHP İl Başkanlığı‘ndan takip etti. Resmi olmayan seçim sonuçlarını değerlendiren Başkan, "Son iki aydır yaşadıklarımızı düşündüğümüzde, Türkiye‘nin gündeminin yaklaşık yüzde 30‘ndan fazlasının MHP üzerinde kurgulanan oyunlarla olduğunu görüyoruz. Baraj sorunu olduğunu söylüyorlar fakat hiçbir zaman baraj sorunu olmadığını söylüyoruz. Şu anda 2007 seçimlerine göre yüzde 1 oy kaybımız söz konusudur. Bunca olaylar sonrasında tabii ki çok fazla düşüş sayılmaz. Partimizin beklentisi

daha yüksekti. MHP‘nin ülkenin geleceğini daha çok sahip olmasını gerektiğini düşünmüştük. Vatandaşlarımız bize bu oy oranını layık gördü. Beklide bize, bir mesaj veriyor olabilirler" şeklinde konuştu.

Partiden ihraç edilen İhsan Barutçu‘nun milletvekili seçilmesiyle ilgili de Başkan, "İhsan Barutçu, disiplin kurulunca ihraç edildiği için bizim partililerimizin oylarıyla seçildiği görülüyor. Ama partimizin disiplin kurulunca ihraç edildiği için şu an partimizin mensubu değil. Bizim hedefimiz her bölgeden 9 milletvekili çıkarmaktı. Şu anda sekiz olarak görülüyor. Fakat biz normal bir seçim kampanyası yürütemedik. Sadece sorulara cevap vermekten ve saldırılara göğüs germekten seçim kampanyası yürütmeye

fırsatımız olmadı" diye konuştu.

Basın mensuplarının anayasa değişikliği hakkındaki soruları üzerine de Başkan, "MHP, anayasanın hep bir uzlaş halinde değiştirilmesin yana oldu. Parça parça değiştirmek yerine, meclisteki tüm partilerin katıldığı bir anayasa komisyonundan oy birliğiyle gittiği bir anayasa Türkiye‘nin önünü açacaktır" dedi.

Kaynak: İHA