Devlet Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Babacan Oyunu Kullandı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, oyunu Türkiye Emlak Bankası İlköğretim Okulu‘nda kullandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan, eşi Zeynep Babacan ile birlikte Bilkent‘teki Türkiye Emlak Bankası İlköğretim Okulu‘ndaki 4513 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Babacan, oyunu kullanmak üzere kabine girerken yeni oy mührünü inceleyerek, eskisinden daha modern olduğunu söyledi. Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Babacan, 12 Haziran seçimlerinin Türkiye‘nin gelecek 4 yılını, hatta 2023 yılını şekillendirecek kadar önemli bir seçim olduğunu belirterek, son iki

aydır sürekli yaptıklarını ve yapacaklarını anlattıklarını söyledi. 8.5 yıldır Türkiye‘nin elde ettiği başarıları halkla paylaştıklarını ifade eden Babacan, "Şimdi de 2023 hedeflerine doğru hep beraber yürüyelim diyoruz. Türkiye‘yi hak ettiği, arzu ettiği çok daha müreffeh, gelişmiş, kalkınmış günlere; demokrasisini çok daha ilerletmiş, temel hak ve özgürlükler konusunda dünyanın en iyi standartlarını yakalamış, gerçek anlamda bir hukuk devleti yapabilmek için hep beraber çalışmaya devam edelim diyoruz.

Tercih, karar halkımızın olacaktır. Halkımızın vereceği karar her şeyin üzerindedir. Halkımız herkesi izledi, takip etti. Şu var ki, Türk halkının sağduyusu çok çok kuvvetli; gönül penceresi açık. Türkiye için en hayırlı kararı halkımızın vereceğine ben gönülden inanıyorum. Şimdiden seçim sonuçlarının Türkiye‘ye, milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Babacan, AK Parti‘nin oy oranına ilişkin bir tahmini olup olmadığının sorulması üzerine de, "Artık bu dakikadan tahminler çok doğru değil. Bugün en geç gece yarısı net sonuçları alırız diye düşünüyorum" karşılığını verdi.

Babacan ile aynı sandıkta oy kullanan Ankara 1. bölge bağımsız adayı Hulki Cevizoğlu da oyunu kullandıktan sonra kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, ‘Beni Babacan‘dan çok gösterin‘ diye espri yaptı.

Öte yandan, aynı okulda 4594 numaralı sandıkta oy kullanan Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek de, başarılı bir kampanya süreci yürüttüklerini belirterek, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: İHA