Arınç, Eşi İçin Manisa‘ya Gitti

MANİSA (A.A) – 12.06.2011 – Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘‘Oylarımızı ülkemizin selameti, geleceği için kullandık. Allah‘tan hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah Türkiye‘de yeni bir dönem başlar ve bu dönem 74 milyon insanımız için hayırlı gelişmelere vesile olur‘‘ dedi.

Eşi Münevver Arınç ile Bursa‘dan Manisa‘ya gelen Arınç, eşinin oy kullanacağı Manisa Murat Germen İlköğretim Okulu önünde yoğun ilgiyle karşılandı. Eşinin oy kullanacağı 1002 numaralı sandığın olduğu sınıfa gelen Arınç, seçim görevlileriyle tek tek tokalaşarak, teşekkür etti.

Arınç‘ın eşi Münevver Arınç, oy pusulasını alarak oyunu kullandı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, seçim kütüklerinin Manisa‘da olduğunu, her seçimde burada oy kullandıklarını, bu kez kendisinin Bursa‘da oyunu kullandığını, eşinin de Manisa‘da oy verdiğini kaydetti.

Oy kullanmanın yurttaşlık vazifesi olduğunu belirten Arınç, ‘‘Oylarımızı ülkemizin selameti, geleceği için kullandık. Allah‘tan hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah Türkiye‘de yeni bir dönem başlar ve bu dönem 74 milyon insanımız için hayırlı gelişmelere vesile olur‘‘ dedi.

Basın mensuplarının Manisa‘da ilk kez oy kullanmadığını hatırlatması ve bunun nasıl bir duygu olduğunu sorması üzerine Arınç, ‘‘garip bir duygu‘‘ yanıtını verdi.

Her seçimi Manisa‘da takip ettiğini ve geceleri Ankara‘ya gitmediğini anlatan Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın balkon konuşmalarını kendi olmadan yaptığını söyledi. Arınç, akşam üzeri Manisa‘dan ayrılacağını, seçim sonuçlarını Bursa‘da takip edeceğini bildirdi.

Arınç‘ın eşi Münevver Arınç ise seçimlerin herkes için hayırlı olmasını temenni etti.

Arınç, daha sonra AK Parti Manisa Seçim Koordinasyon Merkezi‘ne geçerek AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ve partililerle basına kapalı olarak bir araya geldi.

12.06.2011 16:30:36

Kaynak: AA