Alaplı’Da Aşırı Yağışlar Derenin Taşmasına Neden Oldu

Zonguldak‘ın Alaplı ilçesinde etkili olan aşırı yağışlar Alaplı deresinin taşmasına neden oldu.

Alaplı’Da Aşırı Yağışlar Derenin Taşmasına Neden Oldu
Gece ve sabah saatlerine etkili olan kuvvetli yağışlar sonucunda Alaplı deresinin taşmasıyla birlikte dere çevresindeki alanlar sular altında kaldı.

Derenin kenarındaki yollar su altında kalırken, bazı araçlar yollarda mahsur kaldı. Sel suları Pazar yeri çevresinde duvarları aştı. Dere çevresindeki yerleşim birimlerinde oturan vatandaşlar, sel endişesiyle gece boyunca uykusuz bir gece geçirirken Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ve Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu olası bir sel felaketi yaşanmaması için çalışmalara katılarak incelemelerde bulundu.

Alaplı deresinde aşırı yağmur nedeni ile su seviyesinin yükseldiğini belirten Memük, ilçede can ve mal kaybının yaşanmadığını söyledi.

Gümeli beldesinde aşırı yağışlar nedeni ile heyelanlar meydana geldiğini belirten Memük şöyle dedi:

“Bölgemizde etkili olan aşırı yağışlar Alaplı deresindeki su seviyesinin yükselmesine neden oldu. İlçeye bağlı Çay köyü Sarıkadı Mahallesindeki dere kenarında bulunan 2 ev olası sel tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. İlçeyi Fatih Mahallesine bağlıyacak olan Fatih köprüsü çalışmaları için derede bulunan vincin sel suları tarafından sürüklenmemesi için itfaiye müdürlüğümüzce halatla bağlandı. Çok şükür can ve mal kaybımız yok, ekiplerimiz gece boyunca tüm tedbirleri alarak olası olumsuzlukların yaşanmaması için teyakkuz da tutuldu. Belediye ekiplerimizde gece boyunca önlem aldı. Bunun yanı sıra Gümeli beldesinde aşırı yağışlar nedeniyle yollarda heyelanlar meydana geldi. Köy Hizmetleri ve Gümeli belediye ekip araçları gece boyunca yolların açılması için çalıştı. Gümeli’de mahalleler arasında uzun mesafeler olması ve vatandaşların oy kullanacak olması dolayısıyla gerek Köy hizmetleri ekip ve araçları, Gümeli belediyesine ait araçlar gece boyunca yolların açılması için büyük gayret gösterdiler. Şu an itibariyle ilçemizde önemli bir olumsuzluk söz konusu değildir”

Kaynak: İHA