Eroğlu: "Lafla Milliyetçilik Olmaz"

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, lafla milliyetçilik olmayacağını söyleyerek, ekonomik istikrar için siyasi istikrarın şart olduğunu kaydetti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Şuhut ilçesinde partisince düzenlenen mitingde konuştu. Siyasi istikrarın olmadığı geçmiş dönemlerde büyümenin sıfırın altında gerçekleştiğini söyleyen Bakan Eroğlu, artık dünya ülkeleri arasında başı dik bir Türkiye‘nin bulunduğunu belirtti.

Ekonomik istikrar için siyasi istikrarın şart olduğunu dile getiren Eroğlu, siyasi istikrar olmayan dönemlerde, geçmiş koalisyon hükümetlerinde, Türkiye‘nin başının aşağı gittiğini anlattı. Eroğlu, şöyle devam etti: "Büyüme sıfırın altında olmuştur, negatif olmuştur. Soruyorum size Allah aşkına söyleyin, bırakın muhalefet parti milletvekili adaylarını, genel başkanlarının bu ülkede bir tuğla üzerine tuğla koymaya şansları var mı? Hiç birinin böyle bir şansı yok. Ama görüyorsunuz AK Parti iktidarında bu

ülke hep büyüdü, daha da büyüyor, büyücek de inşallah." Eroğlu, memleketi Şuhut ilçesinde partisi ne olursa olsun herkesin oylarına talip olduğunu, sandıkları patlatırcasına AK Parti oylarının çıkmasını istedi.

Milliyetçiliğin lafla olmadığını kaydeden Eroğlu, milliyetçi olmanın uzaya Göktürk uydusunu fırlatmak olduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi: "Milliyetçi olmak Atak helikopterleri yapmaktır. Milliyetçi olmak Anka kuşuna benzediği için ismini verdiğimiz, insansız uçağı yapmaktır. Tankı, tüfeği, birtakım silahları, hatta F-35‘lerin motor fabrikalarını kurmaktır. Deniz altılarımızı bile yapıyoruz. Zırhlı araçları dünyaya ihraç ediyoruz."

Eroğlu, 2001 yılında yaşanan ekonomik krizin Türkiye‘ye maliyetinin 250 milyar dolar olduğuna ifade ederek, "Bu para bizde olsaydı, şimdi bütün havaalanları, bölünmüş yollar, otobanlar, hızlı trenler, bütün baraj ve göletler bu parayla yapılacaktı" dedi.

Şuhut‘ta vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Eroğlu, otobüse doğru giderken izdihamda ezilme tehlikesi geçiren bir kişinin kolundan tutup ezilmesini engelledi. Eroğlu, Şuhut‘taki mitingin ardından partisi tarafından Afyonkarahisar‘da düzenlenen yürüyüşe katıldı. İstasyon Caddesi‘nden başlayan bu yürüyüş, Ambaryolu Caddesi, Yeşilyol, Kurtuluş Caddesi ve Bankalar Caddesi‘nin ardından Anıtpark önünde sona erdi.

Uzun bir kortej eşliğinde yürüyen Eroğlu ve partililer, ellerindeki karanfilleri yol kenarındaki vatandaşlara dağıttı. Afyonkarahisar‘da CHP ve MHP‘nin de yürüyüşleri nedeniyle AK Parti‘nin yürüyüşü zaman zaman durdu.

Anıtpark önünde yoğun yağış altında vatandaşlara hitap eden Eroğlu, AK Parti‘nin iktidara gelebilmesi için kapı kapı dolaşarak çalışan bütün teşkilatına teşekkür etti. Eroğlu, "Bu seçim dönemi Afyonkarahisar‘da tüm siyasi partiler için huzur ve demokrasi içerisinde geçmiştir. Bu nedenle bütün Afyonkarahisarlı‘lara teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti‘nin yürüyüşüne Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu‘nun yanı sıra, AK Parti Milletvekilleri Sait Açba, Zekiraya Aslan, Halil Aydoğan, milletvekili adayı Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA