Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Sivas‘ta

Sivas‘ta partisinin düzenlediği mitinge katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mazotun litresini 1.5 TL‘ye indireceğini söyleyerek, "Yapamazsam hem başbakanlığı hem de siyaseti bırakacağım" dedi.

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Sivas‘ta
1919‘da Cumhuriyet‘in Sivas‘ta kurulduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas‘ın ilk kez tarihinde CHP‘ye ev sahipliği yaptığını bildirdi. Yağmur altında yaptığı konuşmasını kısa tutan Kılıçdaroğlu, "Tayyip ne yaptı? Trilyonları birisinin götürdüğünü biliyorum. Yetkiyi 12 Haziran‘da verin, hesabını soracağım. Halkın başbakanı olan Kılıçdaroğlu hesabını soracak. Hayırlı bir iş yapacaksınız, CHP‘nin altı okunun altına ‘evet‘ mührünüzü basacaksınız. Mazotun litresini 1.5 TL yapacağım, ilk dört ayda bunu

yapmazsam, faizleri silmezsem hem başbakanlığı hem siyaseti bırakacağım. 1923‘te Cumhuriyet‘i kuranlar, ‘Köylü milletin efendisi‘ dedi. Onlar güzel bir Türkiye istiyorlardı. 2011‘in Türkiye‘sinde Recep Bey‘in yüreğinde anaya saygı ve ana sevgisi yok. O nedenle bütün anneler sandığa gidecek ve hakaret eden Recep Tayyip Erdoğan‘a dersini vereceksiniz. Ezberini bozdum, kimyasını bozdum, şifresini de çözdüm Recep Bey‘in" diye konuştu.

CHP‘nin iktidarında halkın zenginleşeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, taşeronluğu tarihe gömeceğini belirterek, "Herkes sendikalı ve toplu sözleşmeli olacak. Bu mücadele halkın mücadelesidir. 1 milyon 700 bin çocuğunuzun umutları ile oynayan AK Parti‘nin dersini sandıkta verin" dedi.

Kaynak: İHA