Canım Türkiyem 3 Fuarı Yapıldı

Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu tarafından artık geleneksel hale getirilen "Canım Türkiye‘m" fuarının üçüncüsü yapıldı.

Canım Türkiyem 3 Fuarı Yapıldı
Fuara, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Müdürü Nihat Adıgüzel, Beylikdüzü Müftüsü Süleyman Küçük, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Beylikdüzü İkçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Ay, Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye‘nin 7 bölgesinin de temsil edildiği fuarda veliler hazırlamış oldukları sınıflarda yöresel kıyafetler, eşyalar ve yemeklerle görsel bir şölen sundular. Fuar kapsamında hazırlanan sınıfları tek tek gezen Belediye Başkanı Yusuf Uzun, böyle ortamın hazırlanmasında emeği geçen İhlas Koleji‘ne teşekkür etti. Böyle bir kültüre birçok ülkenin sahip olmadığını belirten Uzun, bu kültürün yaşatılması adına yapılan çalışmaları takdir ettiğini söyledi. Özel hazırlanan sınıflardaki velileri de tebrik eden

Uzun, yöresel kıyafet ve eşyaları dikkatle incelerken, yöresel yemeklerin de tadına bakmayı ihmal etmedi.

Bu ortamın hazırlanmasında velilere özverilerinden dolayı teşekkür eden okul müdürü Sebahattin Kazaz, böylesine kapsamlı bir organizasyonu üçüncü kez düzenledikleri için mutlu olduklarını söyledi. "Canım Türkiye‘m" fuarının Türkiye‘nin güçlü kültürel ve folklorik yapısını tanıtmakta oldukça başarılı olduğunu vurgulayan Kazaz, sahip olduğumuz kültür mirasını gelecek kuşaklara aktarabilmenin önemine dikkat çekti.

Kaynak: İHA