Binali Yıldırım‘dan İzmirli Gazetecilere Teşekkür

Seçimlere bir gün kala toplantı düzenleyen eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti milletvekili adayı Binali Yıldırım, gazetecilere teşekkür etti.

Binali Yıldırım‘dan İzmirli Gazetecilere Teşekkür
Hilton Oteli‘nde düzenlenen toplantıya, İzmir medyasının tanınmış isimleri ve gazeteciler katıldı. Binali Yıldırım, İzmir medyasının tarafsızlığına değinirken, "Herkese teşekkür ediyorum. Kusurlarımız mutlaka olmuştur. Özür diliyorum. Seçim stresi ve yoğun programlar sebebiyle sizlere kolaylıklar sağlayamamış olabiliriz, hatalarımızı affedin. İzmir medyası her zaman, her durumda objektif ve tarafsız habercilik yapmıştır. Söylenmesi gereken şeyleri yerinde ve zamanında söyleyen İzmirli gazetecilere

teşekkürü borç biliyoruz" diye konuştu.

İzmir‘deki seçim çalışmalarının başarılı olduğunu ve Türkiye geneline kıyasla gerginlik olmadığını belirten Yıldırım, "Türkiye geneline göre İzmir‘de seçim çalışmalarımız gerginlik olmadan geçti. Bazı arkadaşlarımız bizimle uğraşmak istediler fakat biz onlara uymadık. Sakin bir seçim dönemi geçirdik. Bizim kimseyle bir derdimiz yok. Tek dileğimiz hizmet etmek" açıklamasını yaptı.

Seçimle ilgili tahmini sorulan Yıldırım, "Çok az bir zaman kaldı. Yorum yapmak istemiyorum. Ama şunu söyleyeyim, bir bilim adamı, ‘İstatistiklere inanırım, anketleri ben yaparsam" demiş" şeklinde yanıt verdi.

Yıldırım ünlü siber aktivist grubu Anonymous‘un TİB‘in sitelerine saldırılarını değerlendirirken, "Önemli önlemler alındığını biliyorum. Sistemin yedeği var. Seçimlerde bir saldırı olmamasını temenni ediyoruz. Seçimlerin tartışmalara yol açmasını istemiyoruz. Bu sebeple gerekenler yapıldı" dedi.

Gazetecilerin iletişim ve ulaşımda indirim talep etmesi üzerine Yıldırım, "Çok somut ve elle tutulur bir istek oldu. Anlaşılan o ki kurtuluş yok. Bu isteğinizle ilgileneceğiz. Özellikle ulaşımla ilgili konuyu halletmek bizim için daha kolay olabilir" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda gazetecilerden kamera isteyip çekim yapan Binali Yıldırım, "Bakalım nasıl oluyormuş? Zor değil aslında. Acaba bu işi mi yapsak?" diye espri yaptı. Bu esnada toplantının yapıldığı salona giren oyuncu Şafak Sezer, hemşehrisi Yıldırım‘la bir süre sohbet etti. Sezer‘in esprileri eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım‘ı uzun süre güldürdü.

Kaynak: İHA