90 Kadın İşte

ODTÜ, Çankırı ve Sinop Belediyeleri ile Tokat Ticaret ve Sanayi Odası, Tokat El Sanatlarını Koruma ve Geliştirme Derneği‘nin ortaklaşa düzenledeği ‘Kadınlar İşte‘ Projesi sertifika töreni Çankırı Büyük Otel’de yapıldı.

ODTÜ, Çankırı ve Sinop Belediyeleri ile Tokat Ticaret ve Sanayi Odası, Tokat El Sanatlarını Koruma ve Geliştirme Derneği‘nin ortaklaşa düzenledeği ‘Kadınlar İşte‘ Projesi sertifika töreni Çankırı Büyük Otel’de yapıldı. 2 ay süresince eğitim gören 90 kursiyere sertifikaları törenle verildi. Sertifika törenine Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ile kursiyerler katıldı.

Üç ilde düzenlenen kursların Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Kalaycıoğlu, "Bir yıllık sürecin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sizde yaptığınız emeklerin karşılığını yavaş yavaş almaya başlıyorsunuz. 90 bayanımızın böyle bir projede yer alması, bir bayan olarak beni gururlandırdı. Üç ilde gerçekleştirilen projelerin en başarılı geçen yapılan çalışmalarda Çankırı olduğu görüldü. Proje sorumlusu olarak bizde her ilden 20 bayanı Ankara’ya götürerek, anlaşmalı alışveriş merkezlerinde stant açtırarak projelerini orda sunmalarına imkan vereceğiz." dedi.

Sertifika töreninde konuşma yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Böyle bir projede dünyanın en seçkin üniversitelerinden birisi olan ODTÜ ile birlikte bulunmamız beni çok mutlu etti. Göreve geldiğimiz günden bu yana hanımlarla alakalı kursların yanında Çankırılı bayanlar için özel aktivitelere özel önem veriyoruz. Düzenlediğimiz bu 90 kişi kapasiteli kursumuza, 1150 kişi başvurunca bizler şunu anladık. Çankırılı bayanlar bir şeyler ile uğraşmayı seviyorlar. Bu yüzden projelerimiz devam edecek, biz yine bu projelerin sonuna kadar arkasında durup desteklerimizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra sertifika törenine geçildi. Bayanların sertifikalarını Vali Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı İrfan Dinç verdi. Vali Şemsettin Uzun “Aslında proje kapsamından Avrupa Birliğinden almış olduğunuz para sizlerin parasıdır. Yani, Türkiye Cumhuriyetinin parasıdır. Mutlaka bu projelere başvurmalısınız. Sizlerin bu tür projelerde yer alması hem sizin açınızdan hem de ülkemiz açısından çok önemlidir.” dedi.