Vali Oğuz, Gül Bahçelerinde İncelemelerde Bulundu

Isparta Valisi Memduh Oğuz, gül bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Vali Oğuz, Gül Bahçelerinde İncelemelerde Bulundu
Vali Oğuz‘un gül bahçelerindeki incelemelerine, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, İl Tarım Müdürü Sıddık İpek, İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ve İl Gençlik Spor Müdür Vekili Fatma Uçarlar da katıldı.

Gönen Kaymakamı Mehmet Keklik ve Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz gül bahçelerini gezerek incelemelerde bulundu. Kendisi de gül toplayan Vali Oğuz, gül toplayan vatandaşlarla sohbet etti. Anadolu insanı için gülün çok önemli olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Biz gül denince evvela Peygamberimizi hatırlarız. Dolayısıyla bizim güle olan hürmetimiz ve muhabbetimizin esas sebebi budur” dedi. Gülün Isparta için çok önemli bir geçim kaynağı olduğunu vurgulayan Vali Oğuz, “Teknik ve ekonomik olarak desteklenmesinde neler yapılabilir, daha çağdaş hangi yöntemler kullanılabilir, bunları değerlendirmek üzere buradayız” diye konuştu.

Gül üretiminin Güneykent beldesi için çok önemli olduğunu belirten Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün ise, “Güneykentte herkesin gül bahçesi vardır.Bu yıl yağışlar nedeni ile beklentimiz büyüktü ancak bazı rahatsızlıklar oldu. Bu da rekolteyi belki de yüzde 20 oranında düşürecek” ifadelerini kullandı. Önümüzdeki yıl gülyağı fabrikasını kurmak için çalışmalara başladıklarını bildiren Gözgün, fabrika projesinin bakanlık tarafından kabul edildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA