Vali Çolak Sodes Projelerini Yerinde İnceledi

Siirt Valisi Musa Çolak, Sosyal Destek Programı (SODES ) kapsamında yürütülen projeleri denetleyerek incelemelerde bulundu.

Kamu ve sivil toplum örgütleri tarafından yürütülen projeleri denetleyerek incelemelerde bulunan Vali Musa Çolak, ilk olarak Vali Osman Acar İlköğretim Okulu‘nda incelemelerde bulundu. SODES kapsamında yürütülen diğer projeleri de tek tek gezerek denetleyen Vali Musa Çolak yaptığı açıklamada, "GAP Eylem Planı çerçevesinde uygulanan, SODES‘in en önemli amacının bölgenin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmaktır. Siirt‘in kalabalık ailelerinde yaşayan 2-6 yaş arası

çocuklarımızın kişisel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayan kreşlerin açıldığını ayrıca sokakta çalışan çocuklarımızın tekrar eğitim kurumları ile buluşturulduğunu ve öğrencilerimize, kitap okuma alışkanlıklarının kazandırmasına yönelik sosyal içerikli projelerin başarıyla uygulanması, İlimizin sosyoekonomik yapısına, eğitimden sağlığa, spordan kültüre, tarımdan turizme kadar bir çok alanda gelişimim sağlandığını görüyoruz. 2010 yılında ise 47 adet proje için 5 milyon 113 bin lira destek

verilmiştir.Uygulanan SODES projeleri, özellikle eğitime büyük katkı yapmıştır. Biz şuna inanıyoruz: SODES projeleri, ilimiz ve bölgemiz için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirip, dezavantajlı kesimde bulunan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek en büyük amacımızdır" şeklinde konuştu.

Vali Musa Çolak tarafından yapılan denetim ve inceleme gezisine, Vali Yardımcısı Yunus Sezer, İl Milli eğitim Müdürü T.Fikret Eteker ve SODES proje birim yetkilileri katıldı.

Kaynak: İHA