Umem Eğitimcilerine Sertifika
Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında eğitim verecek 21 öğretmen, Elginkan‘da verilen kursun ardından sertifikaları aldılar.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, “Eğitim seminerlerimize Uşak, Osmaniye, Manisa, Kütahya, Kars, Kahramanmaraş, İzmir, İstanbul, Bursa, Aksaray illerinden 21 teknik öğretmen katılmıştır. Türkiye genelinden gelen öğretmenler Endüstri Meslek Liselerinin Elektrik Elektronik alanı öğretmenleridir. Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İşbirliği ile ‘Beceri 10‘ sloganı ile yaptığı, ‘Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi‘ ile 81 ilimizde 111 meslek okulunda İş-Kur‘un gönderdiği işsizlere kapsamlı eğitim verilmesi hedeflenmektedir. Bunun için bu okulların atölye ve laboratuvarlarına eğitim araçları satın alınmıştır. İlimizde UMEM Projesi, Polinas Endüstri Meslek Lisesi‘nde uygulanmaktadır. Bu proje kapsamında, çeşitli illerde, işsizlere eğitim verilerek istihdamın arttırılması hedeflenmektedir. Eğitimler Endüstri Meslek Liselerinin öğretmenleri tarafından verileceğinden, önce bu öğretmenlerin yetiştirilmesi planlanmıştır. Bu kapsamda proje kapsamındaki öğretmenlere PLC Uygulamaları, CNC Operatörlüğü, Gaz altı Kaynakçılığı (MIG-MAG ve TIG-ARGON), Doğalgaz ve Sıhhi Tesisatçılık eğitimleri verilmiştir” dedi.
80 saat süren eğitim çalışmaları kapsamında ‘PLC Uygulamaları‘, 12 saat ‘İletişim Becerileri‘, 10 saat ‘İş Sağlığı ve Güvenliği‘ seminerleri ile eğitimler verildi. PLC Uygulamaları kursu Eğitim Uzmanı U. Hakan Oral, İletişim Becerileri semineri Eğitim Uzmanı Dilek Selçuk, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Eğitim Uzmanı Atilla Altınçiçek tarafından verildi. Eğitime katılan kursiyerlere ayrıca becerilerin geliştirilmesi amacıyla ELBA AŞ ve SCHNEIDER AŞ tarafından teknik gezi düzenlendi. UMEM kapsamında açılacak olan diğer 3 eğitim seminerleri ise Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilecek.
