Türkoğlu: Gayemiz Büyük Ve Güçlü Türkiye’Yi İnşa Etmek

AK Parti Hatay milletvekili adayı Hacı Bayram Türkoğlu, Türkiye’yi daha fazla zenginleştirmek için yola çıktıklarını belirterek, “Daha demokratik, daha müreffeh ve istikrarını, huzurunu, güvenliğini daha da arttırmış, bölgesinde ve dünyada daha çok güçlü bir Türkiye’yi inşa etme gayesini taşıyoruz” dedi.

AK Parti Hatay milletvekili adayı Hacı Bayram Türkoğlu, Türkiye’yi daha fazla zenginleştirmek için yola çıktıklarını belirterek, “Daha demokratik, daha müreffeh ve istikrarını, huzurunu, güvenliğini daha da arttırmış, bölgesinde ve dünyada daha çok güçlü bir Türkiye’yi inşa etme gayesini taşıyoruz” dedi.

Hatay’ın medeniyetlerin buluşma noktası olduğunu kaydeden Türkoğlu, farklı nesep, mezhep ve meşreplere mensup insanların bir armonisi olan Hatay’ın, Anadolu coğrafyasının da zenginliğini yansıtan açık bir örnek olduğunu kaydetti. Farklılıkları çatışmaların bir amacı değil, zenginliğin ve birliğin temel harcı olarak gören bir siyaset anlayışına sahip olduklarını dile getiren Türkoğlu, “AK Parti güçlü bir Türkiye’nin de sigortasıdır. Zira AK Parti bu zenginliği fırsata dönüştürebilme yeteneğine sahiptir. İnsana hizmeti kendine şiar edinmiş böylesi bir platform, ihtilaller, çatışmalar, muhtıralar yaşamış, Türk–Kürt, Alevi–Sünni, sağ–sol gibi kimlikler üzerinden ayrıştırılmaya çalışılmış bir ülkede, barış ve kardeşlik türkülerinin birlikte söylendiği bir Türkiye hayalinin gerçeğe dönüşmesinin de açık bir ifadesidir.” diye konuştu.

AK PARTİ SAYESİNDE SİYASETE OLAN GÜVEN ARTIYOR

Türkiye‘de başka partilere mensup olsun ya da olmasın her bir vatandaşın daha çağdaş, daha müreffeh ve refah seviyesi daha yüksek bir Türkiye hayalini kurduğuna işaret eden Türkoğlu, “İnsanlarımızın yarınlarımıza dair umutlarının her dem taze kalması adına, Türkiye’yi yöneten kadroların akılcı, şeffaf, demokratik bir yönetim anlayışını hâkim kılması esastır. Türkiye’de toplumun siyasete olan güven duygusunun her geçen gün daha da artması, ekonomide ve siyasette istikrarın sürdürülebilirliği ile alakalı bir durumdur. Nitekim finans piyasalarının sağlam bir zemine oturtulmasıyla birlikte küresel finans krizine rağmen 8,5 yıl boyunca bir tane bile bankanın batmamış olması ve İspanya, Macaristan, Yunanistan gibi pek çok ülke, IMF’nin kapısında para dilenir hale gelirken; IMF’nin kapısında bekleyen değil; IMF’yi kapısında bile bekletmeyen ve evine gönderen bir Türkiye profili hayal idi ve şimdi gerçek oldu.” şeklinde konuştu.

2023‘TE TOZU DUMANI YUTAN DEĞİL TOZU DUMANA KATAN BİR ÜLKE

Türkiye’nin Osmanlı’dan devraldığı o kutlu mirası taşıyacak ve küresel bir güç olarak uluslar arası politikada hak ettiği yeri alacak büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Türkoğlu şöyle devam etti: “Aslolan bu potansiyelin farkında olmak ve ona göre milletimize bir yol haritası sunmaktır. Biz cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’de total bütçesi 3 trilyon dolara yaklaşan, kişi başına düşen milli geliri 30 bin doları bulan, ihracat rakamları 750 milyar dolara ulaşan bir Türkiye hayalini de gerçeğe dönüştürecek güç ve birikime sahip bir kadro ile 24 saati kendimize mesai bilip, milletimize hizmet için hiç durmadan çalışacağız.”

1071, 1299, 1453, 1915, 1923 yıllarını tarihin sayfalarına altın varaklı harflerle yazan bu milletin şimdi kendine yeni hedefler koyduğuna dikkat çeken Türkoğlu, aynı zihniyetin 2023’te tozu dumanı yutan değil; tozu dumana katan bir Türkiye’yi şimdiden imar kıldığını sözlerine ekledi.