Ömer Çelik'ten muhalefete sert eleştiri

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili adayı Ömer Çelik “ Teğmen Türkeş'in tırnağını söken İnönü'nün halefi Kemal Kılıçdaroğlu'dur.” dedi.

Habertürk Gündem Özel’e canlı yayın konuğu olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, muhalefet partilerine yüklendi. Ak Parti’ye karşı diğer muhalif partilerin bir blok oluşturduğunu kaydeden Çelik, askeri ve yargı vesayetinin bu vesayeti adı koyulmamış MHP-CHP-BDP ittifakına devrettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan hakkında söylediği “Dişlerini sökeceğim” sözlerini eleştiren Ömer Çelik “Burada çok enteresan bir şey var. MHP’den BDP’ye dönük hiçbir eleştiri yok. BDP’den MHP’ye eleştiri yok. MHP ve BDP, CHP’yi eleştirmiyor. CHP bunları eleştirmiyor. Bunlar tek bir blok olarak Ak Parti’nin karşısına çıkıyorlar. Bakın en azından ülkücülerin şunu düşünmesi gerekiyor. CHP Genel Başkanı çıkıyor diyor ki başbakanımıza ‘dişlerini sökeceğim’ diyor. Şimdi bu diş sökme, tırnak sökme işini ülkücüler iyi bilirler. Yıl 1944… Tophane Askeri Cezaevi… Teğmen Alparslan Türkeş tırnakları söküldü, Turancılık davasından. İnönü hükümeti Turancılık davası diye bir şey uydurdu ve Teğmen Türkeş’in tırnaklarını söktü. Şimdi ortaya tırnak söken İnönü’nün halefi kendini diş sökmeye aday Kemal Kılıçdaroğlu. Bu kadar radikal bir siyaset, saldırgan ve agresif bir siyaset son zamanlara kadar görülmedi. Ama bunun yumuşak bir uslüple yapılması bu gerçeği örtmüyor. Şu anda bir yeniş vesayet bloğu ile karşı karşıyayız. Askeri vesayet ve yargı vesayeti, CHP-BDP ve MHP arasında adı koyulmamış ittifaka devretmiş gibi görünüyor.” dedi.

Devlet Bahçeli’nin parti yönetim tarzını da eleştiren Ömer Çelik “MHP’nin tabanını tuttuğu şeklinde ki bir siyasette bir siyasi parti liderinin kendi tabanını sanki bir militan unsurmuş gibi sokağa sürmesi çok doğal bir durummuş ta, Sayın Bahçeli bunu engelleyerek demokrasiye büyük katkı sağlıyormuş gibi bir durum var. Bunu bazı MHP’li çevrelerde söylüyor.
Sanki bütün ülkücüler Türkiye’de sokağa dökülmeye aşırı hevesli militan gruplar yada Türkiye’de ülkücüler ve MHP tabanı sanki birileri tarafından sokağa dökülmeye hazır paramiliter gruplar gibi o tabana yönelik bir hakarette içeriyor bu. Burada başka bir mekanizma var. Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar olan süreçte ki demokrasiye katkı yapan çıkışlarından sonra, Bahçeli’de ki makas değişiminin sebebi nedir? Bahçeli tamamen partinin yönetilme biçimi ile ülkücü taban arasında ki kopuşu işte bu radikal politikalarla kapatmaya çalışıyor.” diyerek yavru muhalefet partisine yüklendi.

BEYAZ GAZETE