Nt, 130. Mağazasını Eyüp‘te Açtı

NT mağazaları 12. yılında 130. mağazasını AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, NT Mağazaları Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak, İbrahim Sadri, Murat Kekilli, Mustafa Armağan, Ertuğrul Erkişi, Mustafa Demirci, Taha, Alper gibi önemli isimlerin katılımıyla Eyüp’te açtı.

NT mağazaları 12. yılında 130. mağazasını AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, NT Mağazaları Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak, İbrahim Sadri, Murat Kekilli, Mustafa Armağan, Ertuğrul Erkişi, Mustafa Demirci, Taha, Alper gibi önemli isimlerin katılımıyla Eyüp’te açtı.

Türkiye çapında 58 ilde 111, yurt dışında ise 8 ülkede 18 olmak üzere toplam 129 mağazası olan ve Türkiye’nin en yaygın eğitim ve kültür mağazacılığı zinciri olan NT mağazaları Eyüp’te açtığı yeni mağazasıyla inanç turizmine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Türkiye’nin tek uluslararası kitapevi olma özelliğini de elinde bulunduran NT Mağazaları yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ve Eyüp Sultan Türbesi’nin de bulunduğu Eyüp’te açacağı mağazasıyla bölgenin eğitim ve kültür malzemesi ihtiyaçlarını da karşılamayı hedefliyor.

NT Mağazaları Kurumsal İletişim Müdürü Arif Özel konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmada artık NT’nin turizm merkezlerinde de yer almaya başlayacağını söyledi. Özel, "Türkiye’nin uluslararası alanda markalaşmasıyla turizm alanında ciddi gelişmeler yaşanmaktadır. Dünya İnanç Turizmi Birliği’ne (WRTA) göre; inanç turizmi dünyada en hızlı büyüyen turizm çeşitlerinden biri. Dünyada inanç turizmi kapsamında 300 milyon kişi seyahat ediyor. Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 2012’de 3 milyon ziyaretçi bekleniyor. Kitap ve Kültür ‘ün Uluslararası markası olarak bu anlamda ilk ‘Turizm Merkezi Mağazamızı inanç turizminin sembol yerlerinden biri olan Eyüp’te açmış olmanın son derece anlamlı olduğunu düşünmekteyiz." diye konuştu.

Eyüp’e gelen binlerce insanın artık bir kültür noktasına sahip olacağının da altını çizen Özel, "NT Mağazaları olarak faaliyet gösterdiğimiz eğitim ve kültür alanındaki 12 yıllık sektörel tecrübemizle Eyüp’e gelen misafirlerin kültürel ihtiyaçlarını zengin içerikli kitap bölümlerimiz, kaliteli ve nitelikli diğer eğitim ve kültür ürün yelpazemiz ve yetkin, güler yüzlü çalışanlarımız ile en iyi şekilde karşılayacağımıza inanıyoruz." dedi.

Özel, turizme olan desteklerinin devam edeceğini belirterek "Kültürler arası paylaşımın, kaynaşmanın, değişik milletlerden insanların “tanış olmasının” önemli bir vesilesi olan turizme, NT Mağazaları olarak hem bir fırsat hem de önemli bir sorumluluk olarak yaklaşıyoruz. Sorumluluk sahibi mağazacılık anlayışımızın gereği ile kültüre ve eğitime dair ihtiyaçların en güvenilir adreslerinden biri olan mağazalarımızın turizmin gelişmiş olduğu yerlerde de bulunması, yerli ve yabancı turistlerin güvenle ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına ülkemiz için de önemli bir hizmettir." diye konuştu.

Turizm merkezlerindeki çalışmalarını hızlandırmayı hedeflediklerini söyleyen Özel sözlerine şöyle devam etti: "NT Mağazaları olarak turizm merkezlerinde fizibilite çalışmalarımıza göre mağaza ya da corner tarzında yeni şubeler açma stratejimizin ilk adımını atmış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde içinde bulunduğumuz yaz aylarıyla birlikte artacak olan turizm yoğunluğunda hem daha çok şubeyle hem de cazip kampanyalarla misafirlerimizi mağazalarımızda en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceğiz."